Volodimir Zelenski Acuza din Nou Rusia de Terorizarea Cetatenilor din Ucraina

Volodimir Zelenski Acuza din Nou Rusia de Terorizarea Cetatenilor din Ucraina

Volodimir Zelenski a anuntat in mod oficial premierea soldatilor ucrainieni pentru rezistenta pe care au opus-o pana in momentul de fata in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca au reusit sa respinga foarte multe atacuri ruse, si au reusit sa recucereasca multe terotorii ocupate.

Volodimir Zelenski acuza din nou Rusia de terorizarea cetatenilor sai cu atacurile pe care le lanseaza, in special cand vine vorba despre cele cu rachete, ceva ce desigur ca afecteaza un numar extrem de mare de oameni.

“Tocmai am semnat decretele privind acordarea premiilor de stat – postum – polițiștilor cărora le-au luat viața ieri în regiunea Herson de minele rusești.

Au făcut totul pentru siguranța ucrainenilor. Întorcându-se deja după finalizarea uneia dintre sarcini – când au scos armele și muniția din depozitul ocupanților, dintre care multe au fost lăsate în regiunea Herson – polițiștii au căzut într-o capcană de mină.

Și aceasta este forma terorii rusești care va trebui contracarată în anii următori. Teroriştii încearcă în mod deliberat să lase în urmă cât mai multe capcane mortale. „Explozivi”, vergeturi, clădiri minate, mașini și infrastructură îngropate…

Sunt sigur: aceasta va fi printre acuzațiile împotriva Rusiei pentru agresiune – tocmai teroarea mea. Ceea ce este și mai crud și mai rău decât racheta, pentru că nu există un sistem antimine care ar putea distruge cel puțin o parte a amenințării, așa cum face apărarea noastră aeriană.

Și sunt recunoscător tuturor partenerilor noștri care ajută Ucraina cu contramăsurile pentru mine. Mulțumim tuturor celor care ne întăresc statul și ne ajută poporul! Amintire veșnică tuturor celor care și-au dat viața pentru Ucraina!”