Ministrul Apararii: Anunt Oficial de ULTIMA ORA care Vizeaza Milioane de Romani din Tara

Ministrul Apararii Anunt Oficial ULTIMA ORA Vizeaza Milioane Romani Tara

Ministrul Apararii le transmite romanilor un anunt important de ultima ora prin care le aduce in imediata atentie una dintre masurile care vor avea un impact major pentru Armata Romana in cursul anului 2023, iar asta pentru ca se aloca 2.5% din PIB-ul Romaniei pentru aparare, fiind cel mai mare din ultimii 5 ani de zile.

Ministrul Apararii a prezentat planul Guvernului Romaniei in cadrul comisiilor reunite pentru Aparare din Parlamentul Romaniei, si vorbim despre o apropiere de indeplinirea obligatiilor pe care tara noastra le are vis-a-vis de NATO in ceea ce priveste partea din bugetul national care este alocata pentru aparare.

“Am prezentat colegilor parlamentari din comisiile reunite de Apărare prioritățile pe care ministerul pe care îl conduc le are pentru anul 2023. Începând cu 1 ianuarie, MApN va avea alocat un buget de 2,5 % din PIB, cel mai mare din ultimii ani, ceea ce ne va permite să îndeplinim programele de înzestrare pe care ni le-am asumat, în vederea consolidării capacității naționale de apărare și, în același timp, pentru a contribui la întărirea flancului estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre.

Obiectivul strategic al politicii de apărare pentru perioada 2023-2026 îl reprezintă modernizarea și adaptarea Armatei române la riscurile și provocările specifice actualului context geopolitic, cât și consolidarea profilului strategic al României la nivelul NATO, UE și în cadrul Parteneriatului cu SUA.

Mulțumesc colegilor parlamentari care au înțeles că Armata României are nevoie de acest buget, esențial pentru continuarea programelor de înzestrare cu tehnologii de ultimă generație, dar și pentru a atinge gradul superior de instruire pe care ni l-am propus și au avizat favorabil, în unanimitate, proiectul de buget al ministerului.”