Volodimir Zelenski Vorbeste despre Situatia de pe Frontul din Ucraina

Volodimir Zelenski Vorbeste despre Situatia de pe Frontul din Ucraina

Volodimir Zelenski vorbeste din nou despre situatia razboiului din Ucraina, una foarte serioasa si dificila pentru soldatii care sunt nevoiti sa apere granitele tarii, dar cu toate acestea, ucrainienii reusesc sa fata fata in continuare atacurilor foarte puternice lansate de catre rusi.

“Am condus o întâlnire a Stavka. Situația din prima linie, refacerea energiei, informații despre planurile și calculele ocupanților, provocări interne. Elaborăm totul în detaliu.

Lucrările de restaurare continuă în sudul țării noastre – facem totul pentru a reda lumina la Odesa. Din acest moment, a fost posibilă restabilirea parțială a proviziilor în Odesa și în alte orașe și raioane ale regiunii. Facem totul pentru a ajunge la maximum posibil în condițiile de după loviturile rusești. Dar acum regiunea Odesa este încă printre regiunile cu cele mai multe întreruperi.

Kiev și regiune, Regiunea Lviv, Oblastul Vinița, Ternopil și Oblast, Regiunea și regiunea Cernăuți, Zakarpatia, Regiunea Sumi, Oblastul Dnipropetrovsk – situația rămâne foarte dificilă. Lucrăm constant cu parteneri pentru a face totul mai ușor și pentru a oferi oamenilor noștri mai multe oportunități, mai multă energie electrică.

Și încă unul. Prin decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, au fost aplicate sancțiuni împotriva a șapte persoane. Facem totul pentru ca statul agresor să nu aibă un singur fir prin care să poată trage societatea ucraineană.

Mulțumim tuturor celor care ne protejează țara! Mulțumim tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Veșnică amintire tuturor celor cărora le-au luat viața teroriștii ruși! Glorie Ucrainei!

A avut o conversație telefonică cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Poziții sincronizate în ajunul summit-ului online G7 și a conferinței privind sprijinul Ucrainei de la Paris. Am discutat despre implementarea formulei noastre de pace în zece pași, cooperarea în domeniul apărării și stabilitatea energetică a Ucrainei.”