Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Importante Anunturi pentru Toti Elevii din Toate Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Importante Anunturi Toti Elevii Toate Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei a facut un foarte important anunt de ultima ora pentru milioane de elevi din toate scolile Romaniei, un anunt despre care trebuie sa stie toata lumea, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor importanta educatiei incluzive de calitate, si despre discutiile pe care le-a avut cu o organizatie din Romania in legatura cu ele.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos despre promovarea egalitatii de gen, care este un obiectiv important asumat la nivelul uniunii europene, si care ar urma sa fie o directie fireasca inclusiv in Romania, pentru ca femile si barbatii sa aiba sanse egale in toate mediile societatii, inclusiv in ceea ce priveste locurile de munca.

“Aseară am fost alături de oameni valoroși din domeniul educației la evenimentul „EducOm Împreună – Să vorbim despre importanța educației incluzive de calitate!”. Felicitări Agenției Împreună, organizațiilor participante, profesorilor și tuturor celor prezenți, pentru munca depusă și pentru poveștile pline de tâlc pe care ni le-au împărtășit.

Fiecare dintre intervențiile de aseară s-a născut din convingerea că fiecare elev și student contează, indiferent de etnie, statut socioeconomic, gen, abilitate. Educația incluzivă presupune asigurarea unei oferte educaționale adaptate la aspirațiile, caracteristicile, abilitățile și nevoile tuturor elevilor și studenților.

PNRAS (Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar) e șansa noastră. Acum și în următorii ani avem posibilitatea să susținem elevii în risc de excluziune și să întărim capacitatea de incluziune a școlilor. Educația incluzivă de calitate are nevoie de fiecare dintre noi, căci om cu om educăm oameni. Astăzi, Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţă comună pentru a adopta Declarația Parlamentului privind consolidarea egalității de gen.

Promovarea egalității de gen reprezintă un obiectiv prioritar, asumat la nivelul Uniunii Europene și o direcție firească pentru România. O democrație sănătoasă se dezvoltă atunci când femeile și bărbații au parte de șanse egale și, totodată, împart și responsabilitățile, atât în familie, cât și în mediul profesional. De asemenea, dezvoltarea economică se asociază firesc cu egalitatea de gen din societate.

Spațiul școlar este cel mai potrivit pentru a-i învăța pe copii și pe adolescenți să depășească preconcepțiile, să gândească autonom și să evite stereotipurile. Școala are un rol esențial în combaterea violenței de orice tip, a discriminării și în promovarea egalității de gen. Iar Ministerul Educației le va sprijini pentru a-şi îndeplini această misiune.”