Volodimir Zelenski: Armata Ucrainei Lupta din Greu pentru fiecare Metru de Teritoriu

Volodimir Zelenski Armata Ucrainei Lupta din Greu pentru fiecare Metru de Teritoriu

Volodimir Zelenski vorbeste despre dificultatile foarte mari pe care le are armata ucraineana pentru a proteja teritoriul sau de constantele atacuri care sunt lansate de catre armata rusa, fiecare metru de teritoriu fiind aparat/cucerit, sau cedat, cu greu.

Volodimir Zelenski vorbeste in special despre soldatii brigazii a 46-a, care au reusit sa distruga mai multe drone iraniene, si rachete rusesti, lansate impotriva Ucrainei in ultimele luni, inclusiv astazi, cand Kiev-ul a fost atacat.

“Nu există calm în prima linie. Nu este nimic ușor și simplu. Fiecare zi și fiecare metru este dat extrem de greu. Și mai ales acolo unde întreaga tactică a ocupanților se rezumă la distrugerea a tot ce se află în fața lor cu artilerie – astfel încât să rămână doar ruine goale și cratere în pământ.

Rusia distruge oraș după oraș în Donbas – ca Mariupol, ca Volnovakha, ca Bakhmut. Apărarea în astfel de condiții nu este doar eroism, este ceva mai mult. Și le mulțumesc tuturor războinicilor noștri care rezistă presiunii ocupanților.

Aș dori să menționez războinicii brigăzii a 46-a separată de aeromobile, care au învins inamicul cu multă pricepere și curaj în timpul unui alt atac și l-au forțat să se retragă. Bine făcut! De asemenea, aș dori să menționez războinicii celor 80 și 95 de brigăzi de asalt aeropurtate separate care luptă în direcția Kreminna – și foarte eficient. Mulțumesc, războinici!

Mulțumim tunerii noștri antiaerieni și Forțelor Aeriene pentru că au respins un alt atac al dronelor iraniene în această dimineață. Cerul regiunii Kiev este apărat de a 96-a brigadă de rachete antiaeriene a Forțelor Aeriene – vă mulțumesc, băieți!

Slavă tuturor celor care luptă pentru țara noastră! Slavă tuturor celor care umplu cu curajul și eficacitatea lor cuvântul care se aude acum în toată lumea, cuvântul – Ucraina.”