Anuntul Oficial de la Posta Romana care a Surprins Multi Romani

Anuntul Oficial de la Posta Romana care a Surprins Multi Romani

Posta Romana a facut un foarte important anunt oficial cu care a surprins multi romani din toata tara, iar asta pentru ca de la compania statului roman a venit o informare conform carora in Republica Moldova a fost deschisa prima subsidiara din afara Romaniei.

Posta Romana este acum reprezentata in mod direct inclusiv in Republica Moldova, ceva ce putini credeau ca se va intampla, dar ceva ce iata ca se intampla, si asta in conditiile in care totul vine ca o surpriza importanta pentru multa lume.

Poșta Română s-a internaționalizat! Astăzi, la Chișinău, în Republica Moldova, Poșta Română a deschis prima subsidiară din afara granițelor țării.

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării: “Poșta Română a trecut Prutul și mă bucur să fim astăzi aici, la acest moment simbolic. Este o relație cu totul și cu totul specială și cred că se încadrează în acest vis pe care îl avem împreună, al spațiului digital comun.”

Poșta Română SRL, cu sediul în incinta clădirii International Business Centre Skytower, din Chișinău, continuă parteneriatul comercial cu Întreprinderea de Stat “Poșta Moldovei”, oferind publicului servicii complementare acesteia, chiar din Chișinău.

Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română: “A fost o dezvoltare naturală a Companiei Naționale Poșta Română către Republica Moldova. În acest fel, aducem lumea mai aproape. Încercăm să creăm acest pod și în industria noastră, prin care să conectăm și mai bine cetățenii din Republica Moldova cu cetățenii României.”

Operatorii de servicii interesați de tipar, insert în plicuri și distribuire din Republica Moldova le pot realiza pe toate, integrat, la Fabrica de Timbre, sucursală a Poștei Române. Totodată, prin prezența noastră pe piața din Republica Moldova ne dorim să creștem semnificativ volumele actuale și frecvența rutelor poștale dintre cele două țări.

Suntem cu un pas mai aproape în proiectul “România-hub logistic”. Unul dintre obiectivele Poștei Române, în acest proiect, este acela de sprijinire a integrării spațiului geografic al Republicii Moldova în vederea dezvoltării unui nod logistic important în zona Europei de Sud–Est.

Înființarea subsidiarei din Chișinău are ca punct de plecare memorandumul privind strategia de dezvoltare a Poștei Române prin Digitalizare – Automatizare – Robotizare-Tehnologizare (D.A.R.T.), aprobat de către Guvern în aprilie 2022. Prin acest act, Compania și-a asumat internaționalizarea, respectiv elaborarea unor strategii pe termen lung pentru a-și lărgi aria în care activează.