Comisia Europeana Adopta al 9-lea Pachet de Sanctiuni Impotriva Rusiei

Comisia Europeana Adopta al 9-lea Pachet de Sanctiuni Impotriva Rusiei

Comisia Europeana a adoptat in mod oficial cel de-al 9-lea pachet de sanctiuni impotriva Rusiei, iar mai jos puteti vedea ce a fost decis de catre institutia europeana cu privire la felul in care sunt limitate activitatile tarii, sau a celor care o sustin.

“Comisia salută adoptarea de către Consiliu a unui al nouălea pachet de sancțiuni puternice împotriva Rusiei pentru agresiunea sa împotriva Ucrainei. Aceasta răspunde la escaladarea continuă a Rusiei și la războiul ilegal împotriva Ucrainei, în special deoarece Rusia vizează în mod deliberat civili și infrastructura civilă, încercând să paralizeze țara la începutul iernii.

UE a adăugat aproape 200 de persoane și entități suplimentare pe lista noastră de persoane care fac obiectul înghețării bunurilor lor. Acestea includ forțele armate ruse, precum și ofițeri individuali și companii industriale de apărare, membri ai Dumei de Stat și ai Consiliului Federației, miniștri, autorități proxy ruse din zonele ocupate din Ucraina și partide politice, printre altele. Această listă acoperă figuri cheie implicate în atacurile brutale și deliberate ale Rusiei cu rachete împotriva civililor, în răpirea copiilor ucraineni în Rusia și în furtul de produse agricole ucrainene.

Au fost introduse noi restricții la export pentru tehnologiile sensibile cu dublă utilizare și avansate care contribuie la capacitățile militare și la îmbunătățirea tehnologică a Rusiei. Acestea includ motoare de drone, echipamente de camuflaj, echipamente chimice/biologice suplimentare, agenți de control al revoltelor și componente electronice suplimentare găsite în sistemele militare rusești pe câmpul de luptă.”