Anunturile de la Ministrul Transporturilor cu Masuri care vor avea Impact Major in Romania

Anunturile Ministrul Transporturilor Masuri avea Impact Major Romania

Ministrul Transporturilor a facut o serie de anunturi extrem de importante pentru toata Romania, iar asta deoarece anunta in mod oficial o serie de masuri care au fost luate pentru tara noastra, si care vor avea impact major in anii ce vor urma, deoarece vorbim despre constructia de autostrazi, retele de cale ferata, si nu doar atat.

Ministrul Transporturilor explica mai jos toate proiectele majore de infrastructura care au fost aprobate pentru Romania in cursul urmatorilor ani, si puteti vedea ca deciziile vor fi extrem de benefice pentru tara noastra in ideea dezvoltarii de lunga durata, astfel ca foarte multi romani ar trebui sa beneficieze de ele.

“Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru două dintre secțiunile A8 (Autostrada Unirii), finanțate prin PNRR! Pentru Secțiunea Târgu Mureș-Miercurea Nirajului (22 km)- care va tranzita județul Mureș- sunt alocate 3,64 miliarde de lei. Aici vor fi construite 16 poduri, 16 pasaje și 4 structuri casetate, la care se adaugă un drum de legătură cu A3 (2,39 km).

Pentru Secțiunea Leghin-Târgu Neamț (29,91 km)- ce va tranzita județele Neamț și Iași- suma alocată este de 2,51 miliarde de lei. Pe această secțiune vor fi construite 13 poduri, 11 pasaje și 2 viaducte. Până la sfârșitul acestui an vom lansa în licitație contractele pentru proiectarea și execuția acestor două secțiuni cu o lungime cumulată de 52 de km!

Sunt pași concreți pentru construcția A8 (Autostrada Unirii) ce va avea o lungime totală estimată de 311 km (Târgu Mureș – Târgu Neamț- Iași- Ungheni). Infrastructura de transport a României se dezvoltă constant! Finanțarea proiectelor este asigurată, atât din fonduri europene cât și din bugetul statului. Contractele pentru începerea lucrărilor sunt semnate într-un ritm alert. Continuăm descentralizarea unor obiective necesare comunităților, prin parteneriate cu autoritățile locale.

Undă verde de la Bruxelles pentru România! Programul Operațional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană. Suma alocată prin POT 2021- 2027 este de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii mari de transport rutier, feroviar (inclusiv metrou) și naval a României, iîn următorii 7 ani.

Printre proiectele care urmează să fie finanțate prin POT 2021-2027 se numără: Autostrăzile Sibiu-Pitești, Sibiu-Brașov, Ungheni-Iași-Tărgu Neamț-Târgu Mureș (mai puțin sectoarele finanțate prin PNRR), Brașov-Bacău, Timișoara-Moravița și Pașcani-Siret. Vor mai fi finanțate extensii și modernizări ale infrastructurii feroviare ( inclusiv rețeaua de metrou), dar și proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre.”