Bakhmut este Zona Critica a Frontului din Ucraina, Conform lui Volodimir Zelenski

Bakhmut este Zona Critica a Frontului din Ucraina, Conform lui Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski anunta ca orasul Bakhmut este zona critica a frontului dintre ucraina si Rusia, iar asta pentru ca armata rusa incearca inca din luna mai sa ocupe aceasta localitate, insa fara chiar atat de mult succes, dupa cum se si prea bine vede acum.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre pierderile Rusiei in razboi, afirmand ca aproape 100.000 de soldati ar fi fost ucisi in luptele de pana acum, cerand deasemenea mai multe sisteme de aparare antiaeriana pentru apararea Ucrainei.

“Bakhmut rămâne cel mai fierbinte punct de pe întreaga linie a frontului – peste 1.300 km de ostilități active. Din luna mai, ocupanții încearcă să ne spargă Bakhmut, dar timpul trece – și Bakhmut sparge deja nu numai armata rusă, ci și mercenarii ruși care au venit să înlocuiască armata pierdută a ocupanților.

Gândiți-vă: Rusia și-a pierdut deja aproape 99.000 de soldați în Ucraina. Zilele trecute vor fi 100.000 de pierderi de ocupanți. Pentru ce? Nimeni la Moscova nu are un răspuns. Și nu va fi.

Ei duc război și irosesc viețile oamenilor – viețile altor oameni, nu celor dragi, nu propriile vieți, ci alții – și doar pentru că un grup din Kremlin nu știe să admită greșelile și se teme teribil de realitate. Dar realitatea vorbește de la sine.

Mulțumesc tuturor luptătorilor noștri care țin eroic direcția Bakhmut, Soledar, Avdiyivka, Maryinka, direcția Kremensky și întregii regiuni Donbas, care înainte de sosirea Rusiei era una dintre cele mai puternice din Ucraina și pe care Rusia o distruge la pământ. Nici măcar o asemenea cruzime nu va da nimic inamicului.

Apărându-ne acum împotriva statului terorist, transformăm cuvintele multor convenții și declarații în acțiuni concrete de dragul poporului și din nou de dragul umanității.

Salvând ucraineni din Rusia, dăm speranță multor alte persoane, multor alte comunități, altor popoare care simt că aceeași agresiune ar putea fi lansată împotriva lor.”