Bakhmut este Asediat de Armata Rusa, Anuntul lui Volodimir Zelenski

Bakhmut este Asediat de Armata Rusa, Anuntul lui Volodimir Zelenski

Bakhmut este asediat de catre armata Rusiei, atacurile constante lansate de catre rusi afectand toata populatia civila ramasa in oras, insa chiar si asa, armata ucraineana reuseste sa reziste in fata bombardamentelor constante care sunt lansate in fiecare zi.

Volodimir Zelenski afirma ca estul Ucrainei rezista pentru ca orasul Bakhmut rezista, ceea ce este adevarat, iar Rusia incearca de ceva vreme sa-l cucereasca, iar acum isi intensifica atacurile in zona pentru a-si duce obiectivul la indeplinire.

“M-am întors din regiunea Donețk, din cetatea noastră Bakhmut. Am fost astăzi acolo pentru a-i susține pe luptătorii noștri, pentru a prezenta premii de stat, pentru a le exprima recunoștința. Tuturor eroilor noștri – celor care apără nu numai pe Bakhmut acolo, și nu numai Donbasul nostru, ci și întreaga Ucraine. Cu toții ar trebui să înțelegem asta.

Susține-l pe Bakhmut – zguduit, dar necucerit – și apărătorii săi. Vom face tot ce este posibil și imposibil, așteptat și neașteptat, pentru ca eroii noștri să aibă tot ce le trebuie pentru a birui. Pentru a obține rezultatele pe care le așteaptă toți ucrainenii. Slavă tuturor paznicilor cetății Bakhmut! Slavă tuturor celor care luptă pentru țara noastră! Slavă poporului nostru nestăpânit și frumos!

Orientul se ține pentru că Bakhmut se luptă. Cetatea spiritului nostru. În lupte grele și cu prețul multor vieți, libertatea este acum câștigată pentru noi toți.
Apărătorii lui Bakhmut merită sprijinul maxim și cea mai mare recunoștință. De aceea sunt cu ei astăzi. Sunt supraoameni. Puterea noastră, eroii noștri.

Cetatea Bakhmut. Al nostru. Neascultător înaintea inamicului. Care cu curajul lor dovedesc că vom rezista și nu vom renunța la ale noastre. Ucraina este mândră de tine. Sunt mândru! Vă mulțumim pentru curajul, rezistența și puterea voastră în a respinge atacurile inamice.

Fiecare zi de rezistență eroică a forțelor noastre de apărare, a întregului popor, aduce mai aproape momentul în care toată Ucraina va simți în sfârșit victoria – victorie și pace. Real, de încredere.”