Informarile ENEL de ULTIMA ORA, ce Trebuie sa Stie Acum Toti Clientii din Romania

Informarile ENEL ULTIMA ORA Trebuie Stie Acum Toti Clientii Romania

Enel, una dintre companiile cele mai mari pe care se bazeaza romanii pentru furnizarea de servicii de electricitate si gaze naturale, a publicat o serie de informari de ultima ora despre care trebuie sa stie toti oamenii in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre informatii cu privire la plafonarea preturilor.

Enel spune explica mai jos ce se intampla in cazul clientilor care au un singur loc de consum, dar si ce se intampla in cazul celor care au mai multe locuri de consum, inclusiv cand este necesara depunderea cererii si declaratiei pe propria raspundere pentru a beneficia de plafonarea pretului pentru energie electrica, sau gaze naturale.

Conform informatiilor pe care Enel Romania le furnizeaza acum, este necesar sa transmitem o singura data declaratia pe propria raspundere pe care legea o impune, atat timp cat ea va fi obligatorie, iar asta deoarece autoritatile din Romania lucreaza la eliminarea ei, deci teoretic ar trebui sa dispara destul de curand.

Enel Romania vorbeste mai jos si despre momentul in care trebuie trimisa aceasta declaratie, iar asta deoarece el este extrem de important in contextul felului in care se aplica plafonarea preturilor pentru energie, asa ca este foarte important sa fim extrem de vigilenti in ceea ce priveste modul in care beneficiem de tot.

Plafonarea se aplică automat în cazul în care ai singur loc de consum. Da, plafonarea se aplică automat la locul de consum care coincide cu adresa din buletin/cartea de identitate, în cazul în care ai mai multe locuri de consum. Poți solicita acordarea plafonării pentru un alt loc de consum, caz în care, este necesară depunerea Cererii și a Declarației pe propria răspundere.

Cererea și Declarația pe propria răspundere se depun doar o singură dată. Pot transmite Cererea și Declarația și după data de 31 decembrie 2022 ? Da. În acest caz prețul final facturat plafonat se va aplica de la data de la întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate.