SUA a Anuntat un Serios Pachet de Ajutor Militar pentru Ucraina

SUA a Anuntat un Serios Pachet de Ajutor Militar pentru Ucraina

SUA a anuntat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, si vorbim despre o decizie pe care ucrainienii o asteptau de foarte multa vreme, iar asta pentru ca de aceasta data americanii au decis sa includa si sisteme de aparare antiaeriana Patriot printre elementele de tehnica militara pe care le va oferi.

SUA a decis sa trimita munitie, arme, sau tehnica militara, in valoare de 1.85 miliarde de dolari in Ucraina, o suma impresionanta, ea venind la doar cateva saptamani dupa ce un pachet similar in valoare de alte cateva sute de milioane de dolari a fost trimis pe teritoriul ucrainean pentru a face fata atacurilor rusilor.

“SUA anunță un ajutor militar de 1,85 miliarde de dolari pentru Ucraina. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a anunțat un ajutor militar de 1,85 miliarde de dolari pentru Ucraina într-un pachet care va include o baterie de rachete Patriot și bombe ghidate de precizie pentru avioanele de luptă pe 21 decembrie.

„Retragerea de 1 miliard de dolari va oferi Ucrainei capacități extinse de apărare aeriană și de lovitură de precizie, precum și muniții suplimentare și echipamente critice pe care Ucraina le folosește atât de eficient pentru a se apăra pe câmpul de luptă”, se arată în comunicatul de presă al lui Blinken.

Departamentul de Apărare al SUA a anunțat, de asemenea, o asistență suplimentară de securitate de 850 de milioane de dolari Ucrainei în cadrul Inițiativei sale de asistență pentru securitate.”