Romania isi Consolideaza Colaborarea Bilaterala cu Coreea de Sud

Romania isi Consolideaza Colaborarea Bilaterala cu Coreea de Sud

Romania isi consolideaza cooperarea bilaterala cu Coreea de Sud in momentul de fata, iar asta deoarece premierul, in functie cu mai multi membri ai Guvernului Romaniei, se afla acum in discutii cu omologii sud-coreeni.

Consolidarea cooperării noastre bilaterale este cu atât mai semnificativă, având în vedere contextul geopolitic și economic marcat de provocări multiple, dar și de oportunități importante. Este necesar să oferim un nou impuls pentru atingerea obiectivelor Parteneriatului nostru Strategic, singurul pe care România îl are cu o țară asiatică.

Sperăm să celebrăm în cursul anului viitor 15 ani de colaborare în cadrul Parteneriatului Strategic, prin vizita în România a omologului meu sud-coreean, domnul prim-ministru Han Duck-soo, și prin noi proiecte care să relanseze cooperarea noastră în plan politic, economic și sectorial.

Suntem deschiși să analizăm posibilitățile unei cooperări tripartite România-Republica Coreea-SUA în domeniul energiei nucleare și încurajăm participarea investitorilor sud-coreeni la proiecte precum cel al reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) și în investițiile de la Cernavodă

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi, la Seul, o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, în contextul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Coreea împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu o delegație guvernamentală și parlamentară.