Ministrul Apararii: Anunturile de ULTIM MOMENT, in Ajun de Craciun, pentru Milioane de Romani

Ministrul Apararii Anunturile ULTIM MOMENT Ajun Craciun, Milioane Romani

Ministrul Apararii a facut o serie de anunturi de ultim moment chiar in Ajun de Craciun in Romania, si dupa cum puteti vedea mai jos, ele vizeaza milioane de oameni din intreaga tara pentru ca, in primul rand, vorbeste despre discutii avute cu comandantii trupelor romane din Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Kosovo si Polonia, privind situatia de securitate.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre intrevederea pe care a avut-o la Seoul cu omologul sau sud-coreean, iar asta pentru ca a discutat cu el despre cooperarile pe care Romania vrea sa le faca in domeniul militar, si nu numai, iar mai multe detalii despre discutiile avute puteti chiri chiar mai jos.

“Am discutat, astăzi, cu comandanții trupelor dislocate în Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kosovo și Polonia, despre situaţia de securitate din zonele de responsabilitate. În contextul actual, este nevoie de un nivel de atenție constant pe regiunea Kosovo, unde există deja o implicare a actorilor internaționali într-o soluționare, cel puțin provizorie, și o detensionare a situației de acolo.

Le mulțumesc celor peste 500 de militari români pentru modul în care își îndeplinesc misiunile și colaborează cu colegii din țările aliate și partenere. Anul acesta, de Sfintele Sărbători, militarii noștri sunt departe de țară și de cei dragi, dar sunt sigur că inima lor va fi acasă. Vă suntem recunoscători și meritați tot respectul nostru pentru sacrificiile pe care le faceți în fiecare zi petrecută în misiuni externe. Vă doresc tuturor Crăciun liniștit!

Am avut la Seoul, o întrevedere cu omologul sud-coreean, Lee Jong-Sup. Discuțiile au vizat cooperarea în domeniul apărării, situația de securitate internațională, precum și perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizațiilor internaționale.

Am invitat companiile sud-coreene să investească în industria de apărare din România și am subliniat că transferul de tehnologie este deosebit de important, în mod deosebit în actualul context strategic. O potențială cooperare în domeniu ar putea contribui la dezvoltarea unor proiecte comune avantajoase pentru ambele părţi, iar continuarea dialogului politico-militar este esențială pentru consolidarea cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Întâlnirea de astăzi reprezintă o continuare a dialogului impulsionat în luna septembrie, prin semnarea la Seoul a Scrisorii de Intenție dintre cele două ministere de profil, document ce constituie baza pentru stabilirea și extinderea relațiilor militare bilaterale între România și Republica Coreea.”