Austria Anunta Principalele Cereri care vor Permite Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Anunta Principalele Cereri Permite Aderarea Romaniei Schengen

Austria anunta principalele sale cereri care vor permite inclusiv aderarea Romaniei la Schengen, fie impreuna cu Bulgaria, sau separat, iar asta deoarece ministrul de interne al tarii, Gerhard Karner, confirma faptul ca a trimis la Comisia Europeana o propunere pentru o directiva care ar urma sa reduca migratia in interiorul Uniunii Europene, si implicit a tarii.

Austria vrea sa se reduca cererile de azil depuse in interiorul granitelor sale, si pentru a se atinge acest obiectiv, vrea o directiva de la Comisia Europeana pentru a respinge direct cererile migrantilor din anumite tari, care nu ar avea sanse oricum sa primeasca azil, asta urmand a reduce migratia, si teoretic a permite aderarea Romaniei la Spatiu Schengen.

Austria nu mai vrea examinarea individuala a cererilor de azil depuse de migranti in tara, ci respingerea automata a celor care vin din alte tari, Gerhard Karner acuzand Comisia Europeana ca nu vrea sa reformeze sistemul  granitelor, pe care il considera nefunctional, iar aderarea Romaniei la Schengen nu e vazuta ca o solutie in acest sens.

“În prezent, trebuie să existe o evaluare de la caz la caz în fiecare caz. Am propus acum Comisiei UE să prezinte o directivă conform căreia persoanele din țări care oricum nu au nicio șansă de azil pot fi respinse fără examinare individuală. Acest lucru durează în prezent mult prea mult.

Există interese foarte diferite – în special între țările de frontieră externă și țările interioare. Prin urmare, compromisurile sunt dificile. Până acum, nici Comisia UE nu a avut voința să schimbe nimic. Prin urmare, Austria nu a votat pentru extinderea unui sistem nefuncțional. Este o luptă grea, dar este necesară.”