Virgil Popescu Anunta Masurile Oficiale IMPORTANTE care vor Afecta Romanii

Virgil Popescu Anunta Masurile Oficiale IMPORTANTE Afecta Romanii

Virgil Popescu anunta o serie de masuri oficiale foarte importante care vor avea impact pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca ne aduce in atentie ceea ce a facut Guvernul Romaniei in ultimele zile in cadrul vizitei de lucru pe care a realizat-o in Coreea de Sud, care a implicat si intalniri cu omologi locali.

Virgil Popescu vorbeste mai jos despre ceea ce s-a discutat in domeniul cooperarii energetice intre cele doua tari, masuri foarte importante a caror menire este de a ajuta Romania sa faca fata tuturor problemelor care exista din punct de vedere al razboiului cu Rusia in momentul de fata, insa si mai mult decat atat.

“Împreună cu prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu am participat astăzi la masa rotundă de afaceri România – Republica Coreea, unde a fost prezent și premierul sud-coreean Han Duck- soo. A fost de bun augur dialogul purtat cu reprezentanții statului, dar și al companiilor sud-coreene pentru a identifica împreună oportunități noi de investiții în România.

Așa cum a transmis și prim – ministrul Ciucă, țara noastră este interesată de consolidarea cooperării în domeniile energiei verzi și nucleare, a tehnologiilor digitale, dar și pentru înființarea unui Centru de Schimb Tehnologic în București. Partea română susține dezvoltarea lanțului de aprovizionare al reactoarelor modulare de mici dimensiuni, precum și inovarea în domeniul tehnologiilor din sectorul nuclear civil.

Alături de ministrul Economiei Florin Spătaru am avut astăzi o întâlnire de lucru cu Chang – Yang Lee – ministrul Comerțului, Industriei și Energiei. Întărirea relațiilor comerciale și colaborarea în domeniul energiei au fost subiectele pe care le-am abordat în cadrul dialogului. Da, România este interesată de cooperare pentru dezvoltarea programului nuclear civil, dar și pentru producerea energiei verzi. Perspectiva viitoare de intensificare a investițiilor în proiecte comune este foarte bună.

Alături de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și de ceilalți colegi din delegația României am participat astăzi la întrevederea cu prim – ministrul Republicii Coreea Han Duck-soo. România, prin vocea prim – ministrului Nicolae Ciucă, a transmis interesul pentru posibilitatea unei cooperări tripartite România-Republica Coreea-SUA în domeniul energiei nucleare.

De asemenea, invitația adresată investitorilor sud-coreeni de a participa la proiecte precum cel al reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) și în investițiile de la Cernavodă. Totodată, cei doi înalți oficiali au avut un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală în domeniile educației, apărării, precum și despre gestionarea situației generate de agresiunea rusă din Ucraina, securitatea din regiune, cooperarea între NATO și Republica Coreea, pe toate dimensiunile relevante.”