OMS INGRIJOREAZA Intreaga Lume cu un Semnal de Alarma Periculos

OMS INGRIJOREAZA Intreaga Lume Semnal Alarma Periculos

OMS ingrijoreaza intreaga lume cu un nou semnal de alarma extrem de periculos, care aduce in atentia tuturor oamenilor cat de serioasa este situatia globala in momentul de fata din punct de vedere al felului in care evolueaza pandemia de Coronavirus, iar asta pentru ca numarul infectarilor continua sa fie mare, si sa genereze mutatii.

OMS vorbeste intr-o prima faza despre distributia subvariantelor Omicron la nivel global, cea BA.5 fiind acum combinata cu BQ.1 pentru 50% din totalul infectarilor, in timp ce BA.2.7.5 si XBB aduna impreuna 20% din total, dar cele trei sunt periculoase pentru ca tratamentele cu anticorpi monoclonali nu mai sunt la fel de eficiente.

OMS vorbeste inclusiv despre scaderea testarilor si secventierilor, ceea ce duce la o problema majora din punct de vedere al descoperirii de noi variante circulante, dar si a examinarii gravitatii formelor de boala pe care ele le produc, unele tari temandu-se de faptul ca din China pot veni noi variante periculoase ale Coronavirus.

OMS spune ca situatia din China este una ingrijoratoare, pentru ca exista extrem de multe infectari zilnice in randul populatiei, dar si ca trebuie monitorizare extrem de atenta pentru descoperirea unor noi posibile variante care sa genereze forme grave de boala in randul oamenilor, variante care pot ajunge foarte usor pe intregul glob.

“Din secvențele disponibile, subvariantele #Omicron BA.5 rămân dominante la nivel mondial, inclusiv BQ.1, care reprezintă aproximativ 50% din secvențele la nivel global. BA.2.75 și XBB reprezintă 14% și, respectiv, 6% din secvențe la nivel global.

Testarea și secvențierea pentru SARS-CoV-2 continuă să scadă, ceea ce face dificilă urmărirea de către Organizația Mondială a Sănătății și TAG-VE. Nu este vorba despre mai mult, ci despre secvențierea strategică cu o bună reprezentare geografică.”