Perchezitii ale Politie Romane in Cautare de Petarde si Artificii Inainte de Anul Nou 2023

Perchezitii ale Politie Romane in Cautare de Petarde si Artificii Inainte de Anul Nou 2023

Politia Romana a anuntat in mod oficial o actiune masiva astazi prin care desfasoara 153 de perchezitii domiciliare pentru a descoperi materiale explozive detinute, si eventual comercializate, ilegal in Romania inainte de Anul Nou 2023.

Politia Romana vrea sa descopere daca exista romani care detin in mod ilegal petarde, artificii, si alte tipuri de materiale explozive care urmeaza sa fie folosite, sau vandute, inainte de Anul Nou 2023, actiuni de acest gen desfasurandu-se in fiecare an in aceasta perioada.

Au început la ora 06.00. La acest moment sunt în derulare 153 percheziții domiciliare.

Sunt vizate persoane și societăți comerciale care au încălcat regimul materialelor explozive.

Acțiunea are loc în București și județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

Operațiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

La percheziții participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Direcția de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Poliție Transporturi, Institutul Național de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și din cadrul D.G.P.M.B. și al inspectoratelor de poliție județene.

De asemenea, în activități sunt angrenați și jandarmi.

În cadrul Planului de acțiune ,,Foc de Artificii”, până la acest moment, Poliția Română a confiscat peste 100 de tone de articole pirotehnice.