Declaratia lui Volodimir Zelenski dupa Bombardamentul Masiv asupra Ucrainei

Volodimir Zelenski a publicat o declaratie foarte importanta dupa bombardamentul puternic pe care Ucraina l-a resimtit in cursul acestei zile, Rusia lansand un numar impresionant de rachete impotriva mai multor obiective de pe teritoriul ucrainean.

Volodimir Zelenski lauda efortul facut de catre armata ucraineana pentru a dobora 54 de rachete si 11 drone lansate de catre Rusia, insa multe altele au lovit obiectivele catre care au fost trimise, si au provocat pagube serioase in tara.

“Vreau să mulțumesc militarilor noștri din Forțele Aeriene, apărarea aeriană ucraineană, care a respins cu succes un alt atac rusesc astăzi.

54 de rachete și 11 drone de atac au fost doborâte. Războinicii noștri din toată Ucraina s-au distins și mulțumesc tuturor comenzilor noastre aeriene: Centru, Sud, Est și Vest. Și mai ales le suntem recunoscători războinicilor din 96-a Kiev, 160-a Odesa, 208-a brigăzilor de rachete antiaeriene Herson, ale căror rezultate sunt cele mai bune astăzi.

Din păcate, au fost mai multe lovituri. Inginerii noștri energetici și echipajele de reparații fac totul pentru a-i face pe ucraineni să simtă cât mai puțin posibil consecințele grevei teroriștilor. Și le mulțumesc tuturor celor care lucrează pentru restabilirea alimentării cu energie.

Cu fiecare astfel de lovitură cu rachete, Rusia nu face decât să se afunde mai adânc într-o fundătură. Au din ce în ce mai puține rachete. În schimb, statutul celui mai mare terorist din lume va avea consecințe pentru Rusia și cetățenii săi pentru o lungă perioadă de timp. Și fiecare rachetă nu face decât să confirme că toate acestea trebuie să se încheie cu un tribunal. Și exact asta se va întâmpla.

Mulțumesc tuturor celor care ne apără statul! Mulțumesc tuturor celor care luptă pentru independența noastră!

Glorie Ucrainei!”