Informarea E.ON de IMPORTANTA foarte MARE pentru Clientii din Romania

Informarea E.ON IMPORTANTA MARE Clientii Romania

E.ON, companie mare din Romania care furnizeaza gaze naturale si energie electrica pentru un numar urias de persoane, a publicat o informare de importanta foarte mare pentru clientii romani, iar asta deoarece explica pentru toata lumea cele 3 categorii de componente care compun o factura obisnuita.

E.ON le explica tuturor romanilor ce reprezinta suma totala a unei facturi pe care trebuie sa o plateasca in fiecare luna pentru serviciile de care beneficiaza de la companie, si puteti vedea mai jos cum se impart banii pe care ii platim lunar, iar asta pentru a sti foarte clar de ce platim respectivele sume impuse de companie.

Cei de la E.ON Romania nu sunt primii care ofera detalii de acest gen pentru clientii care vor sa afle mai multe informatii cu privire la ceomponentele unei facturi pentru serviciile de energie electrica si gaze naturale, si nici nu vor fi ultimii care vor oferi informatii de acest gen pentru clientii din toata tara care vor dori sa le afle.

E.ON Romania are pe website-ul sau toate aceste detalii importante despre care ar trebui sa stie romanii in momentul de fata, iar asta pentru ca ele pot fi de foarte mare ajutor pentru oricine are intrebari in legatura cu pretul mare al unei facturi, iar asa poate afla si unde anume se duc respectivii bani platiti lunar.

Energia electrică pe are o plătim are 7 componente, care se pot împărți în 3 categorii: costul energiei active (1) este prețul cu care furnizorul o vinde clientului și depinde de costul de achiziție a energiei, costurile de furnizare și marja de profit. România având o piața liberă, prețul de furnizare nu mai este supus reglementărilor ANRE. Cheltuielile logistice implică Costul cu Transportul (2) și Servicii de Sistem (3), plătite către transportatorul Transelectrica pentru introducerea și extragerea energiei din rețea și menținerea nivelului de siguranță a sistemului electroenergetic național.

Apoi se adaugă Costul de Distribuție (4) care este plătit distribuitorului regional. Toate aceste costuri sunt reglementate. Taxe și accize impuse de Statul Român: contribuția de cogenerare (5), certificatele verzi (6) pentru susținerea energiei din surse regenerabile, acciza (7), taxa pe valoare adăugată (TVA, 8). Aceste costuri sunt reglementate.