Austria Anunta o Noua Masura a Cancelarului dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Anunta Noua Masura Cancelarului Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria face un anunt oficial care vine ca o noua lovitura dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, el venind la doar cateva zile dupa ce a fost confirmat deasemenea faptul ca presedintele Bulgariei va fi prezent la concertul de Anul Nou de la Viena alaturi de Karl Nehammer, cancelarul din fruntea guvernului de la Viena.

Austria anunta acum ca atat Karl Nehammer, cat si ministrul sau de interne, Gerhard Karner, vor merge pe 23 ianuarie in Bulgaria la frontiera cu Turcia pentru a analiza situatia masurilor de protejare a granitelor, conform presei de la Viena, totul in timp ce aderarea Romaniei la Schengen nu a mai fost abordata public de catre cancelarul austriac.

Austria pare sa se apropie de Bulgaria pentru a o ajuta sa-si rezolve problemele pe care le are la granitele externe, in special cea cu Turcia, acolo unde a si cerut instalarea unui gard de protectie impotriva migrantilor, iar cum aderarea Romaniei la Schengen depinde de acceptarea Bulgariei, nu putem decat sa speram ca austriecii vor fi multumiti de ceea ce vor vedea acolo.

“Suntem de acord că este nevoie de mult mai mult sprijin din partea UE pentru protecția frontierelor externe ale Bulgariei. Pe de o parte, este vorba despre finanțarea europeană a gardurilor sporite între Bulgaria și Turcia. Pe de altă parte, o creștere a capacităților Frontex în această regiune.

Austria își va face partea și a reușit deja ca în februarie să aibă loc un summit special al șefilor de guvern din UE privind migrația la Bruxelles. Protecția eficientă a frontierelor externe ale UE este esențială pentru combaterea migrației ilegale și este responsabilitatea comună a tuturor statelor membre ale Uniunii.”