Ministrul Sanatatii: Decizia de ULTIMA ORA, ce IMPACT are pentru Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii Decizia ULTIMA ORA IMPACT Milioane Romani

Ministrul Sanatatii a semnat un ordin foarte important pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta deoarece prin intermediul sau a fost in sfarsit luata o hotarare extrem de importanta, in baza careia se compenseaza pretul medicamentelor pentru anumite tipuri de pensionari.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre faptul ca preturile compensate cu 90% se aplica pentru pensiile care nu depasesc valoarea de 1608 LEI, astfel ca oricare dintre pensionarii din Romania care au o pensie mai mica, sau egala, cu aceasta valoare, vor beneficia de un pret compensat cu 90% pentru medicamentele pe care trebuie sa le cumpere.

“Se aprobă Normele tehnice de realizare a Programului pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionarii care realizează venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 186/2009 privind aprobarea Programului pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor, prevăzute în anexă.

Medicii de specialitate din ambulatoriu, precum și medicii de specialitate din spital, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligați să elibereze scrisoare medicală pentru pensionarii care realizează venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 1.608 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, în condițiile prezentului ordin.

Modul de prescriere a medicamentelor compensate cu 90% din prețul de referință, acordate în sistem ambulatoriu pensionarilor care realizează venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 1.608 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

În cadrul Programului pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor, denumit în continuare Program, se asigură medicamente compensate cu 90% din prețul de referință pentru tratamentul în ambulatoriu al pensionarilor care realizează venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 1.608 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri. Pe formularul de prescripție medicală medicul de familie este obligat ca pentru pensionarii care realizează venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 1.608 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, să bifeze categoria «Lista B 90%.

Eliberarea medicamentelor compensate cu 90% din prețul de referință, acordate în sistem ambulatoriu pensionarilor care realizează venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 1.608 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri. Decontarea medicamentelor compensate cu 90% din prețul de referință, acordate în sistem ambulatoriu pensionarilor care realizează venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 1.608 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.”