ANM a Emis Atentionari Meteorologice de ULTIM MOMENT pentru Romania Azi

ANM Emis Atentionari Meteorologice ULTIM MOMENT Romania Azi

ANM a emis in cursul acestei zile doua atentionari meteorologice de ultim moment care vizeaza mai multe zone din Romania, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a oamenilor fenomene meteorologice care au fost catalogate ca fiind de tip cod galben, dar si de intensitate ridicata.

ANM explica mai jos faptul ca in mai multe regiuni din Romania se pot inregistra intensificari ale vantului cu viteze cuprinse intre 45 km/h – 80 km/h, in functie de regiune, dar si rafale care pot depasi chiar si 120 km/h, ninsoarea viscolita putand deasemenea sa apara.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 05 ianuarie, ora 02 – 05 ianuarie, ora 14.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, viscol în nordul Carpaților Orientali.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 05 ianuarie, ora 14 – 06 ianuarie, ora 12.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, viscol la altitudini de peste 1700 m.

În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit.

Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…70 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.