Ministrul Educatiei: Atentionarea de ULTIMA ORA Care Vizeaza Scolile si Toti Elevii din Romania

Ministrul Educatiei Atentionarea ULTIMA ORA Vizeaza Scolile Toti Elevii Romania

Ministrul Educatiei transmite o atentionare de ultima ora care vizeaza toate scolile, si toti elevii, din Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbeste despre faptul ca in momentul de fata scoala trebuie sa inceapa conform programei stabilite deja, chiar daca exista un numar mare de viroze respiratorii in Romania.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre masurile care se iau in aceasta perioada pentru a se asigura faptul ca elevii vor putea merge in siguranta in scoli, insa procesul educational nu va fi intrerupt in vreun fel de catre autoritatile din Romania, chiar daca unll elevi ar putea fi trimisi acasa daca au simptome de infectare.

“Avem promisiuni de sprijin din partea DSP-urilor pentru scoli si inspectorate, in asa fel incat toate informatiile necesare atat scolilor, cat si parintilor sa fie puse la dispozitie. Maine dimineata avem o videoconferinta cu inspectorii generali din fiecare judet pentru a pregati reinceperea procesului educational. Sigur, unul dintre subiecte este si cel legat de pregatirea in contextul raspandirii virusului gripal.

In cazul in care copiii maniesta simptome respiratorii, recomandam parintilor, sau apartinatorilor, consultarea medicului de familie pentru a stabili indicatiile terapeutice, izolarea la domiciliu, si eventualele investigatii suplimentare recomandate de medici. Este important sa intelegem ca primii care putem stopa raspandirea virusului, suntem chiar noi, cei responsabili in abordarea participarii elevilor si prescolarilor la procesul educational.

Ne dorim ca toti copiii sa aiba acces la educatie, si in cazul in care manista simptome respiratorii, sa aiba o perioada cat mai scurta, care e ulterior recuperata, de izolare la domiciliu. Maine, dupa intalnirea cu inspectorii scolari generali, vom putea reveni cu detalii. In acest moment nu avem motive sa suspendam cursurile, sau sa nu incepem procesul educational, sa cum e prevazut in structura anului scolar.

Pentru cazuri exceptionale, vom vedea la momentul respectiv, insa in acest moment nu suntem in situatia in care sa suspendam cursurile. Asa cum spuneam, cu preventie, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educational sa continue in mod normal, asa cum a continuat in fiecare an, chiar daca a fost, sau nu, un sezon de viroze respiratorii in Romania.

Recomandarile sunt legate de triajul epidemiologic facut in colaborare cu familiile, deci o data este un triaj acasa, al doilea fiind la inceputul orelor de curs, de profesorul, invatatorul, educatorul, care vede pentru prima data prescolarii. El este unul observational, adica daca sunt observate simptome, sunt anuntati parintii, sau apartinatorii, care ar trebui sa anunte medicii de familie.”