Volodimir Zelenski Vorbeste despre Ajutorul pentru Ucraina, Noi Atacuri ale Rusiei

Volodimir Zelenski vorbeste despre ajutorul pe care Ucraina urmeaza sa il primeasca in perioada urmatoare, dar si despre atacurile pe care Rusia se pregateste sa le lanseze impotriva tarii sale, totul facand parte dintr-un discurs care ii vizeaza pe ucrainieni.

“Astăzi există rezultate noi și puternice de la maratonul nostru diplomatic. Franța duce sprijinul european de apărare pentru Ucraina la un nou nivel și îi mulțumesc președintelui Macron pentru această conducere. Vom primi mai multe vehicule blindate.

Acesta este ceea ce dă un semnal clar tuturor celorlalți parteneri ai noștri: nu există niciun motiv rațional pentru care tancurile în stil occidental nu au fost încă furnizate Ucrainei. Și acest lucru este foarte important pentru a restabili securitatea pentru toți ucrainenii și pacea pentru toți europenii. Un astfel de semnal este extrem de relevant înaintea noului „Ramstein”.

De asemenea, vreau să mulțumesc Danemarcei – după conversația cu doamna prim-ministru Frederiksen. El a informat-o despre situația actuală din prima linie, că Rusia plănuiește acum un alt val de agresiune pentru lunile următoare.Trebuie să facem ca acest val să fie ultimul – nicio șansă de răzbunare pentru teroriști.

Am vorbit și astăzi cu Președintele României – a fost o conversație plină de sens și cu mai multe fațete.

Răspundem deja și vom răspunde foarte concret și eficient oricărei noi încercări a agresorului de a mobiliza suplimentar și de a arunca altceva împotriva Ucrainei. Exact ceea ce este necesar pe câmpul de luptă și pentru protecția întregului teritoriu al statului nostru.”