Austria Decide Noi Masuri Anuntate de Cancelar dupa Refuzarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Decide Noi Masuri Anuntate Cancelar Refuzarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria a decis o serie de noi masuri foarte importante, anuntate chiar de catre cancelarul Karl Nehammer, impreuna cu ministrul internelor, Gerhard Karner, iar asta pentru ca in baza acestei decizii urmeaza sa fie intarita cooperarea dintre guvernul de la Viena si cele din Ungaria si Balcanii de Vest, in special Serbia, tara principala de tranzit a migrantilor.

Austria a incheiat deja o intelegere cu India pentru ca mai multi indieni sa fie trimisi inapoi in tara de origine in cazul in care li se refuza cererea de azil, insa dupa refuzul permiterii Romaniei sa adere la Schengen, iata ca austriecii cauta sa intareasca relatiile inclusiv cu alte state prin care trec migrantii care ajung pe teritoriul lor, chiar daca ele nu se afla in Uniunea Europeana acum.

Austria spune ca in anul 2023 va intensifica aceasta cooperare pentru a ajuta statele sa opreasca mai multi dintre migrantii care, in mod normal, ar ajunge pe teritoriul sau, iar asta ca o masura suplimentara pentru cele care u menirea de a rezolva problema sistemului de azil din Uniunea Europeana, aceasta fiind o cerere principala pentru permiterea aderarii Romaniei la Schengen.

“Frâna pusa cererilor de azil are efect. Cooperarea strânsă cu țările din Balcanii de Vest și Ungaria este un factor decisiv în lupta împotriva mafiei de contrabandă. Vom continua acest lucru intens anul acesta.

Austria dorește să continue intens cooperarea strânsă cu statele din Balcanii de Vest și Ungaria. Bărbați din India și Tunisia, în special, zburaseră anterior la Belgrad fără viză și apoi intraseră în Uniunea Europeană cu ajutorul contrabandiștilor. În Austria, India și Tunisia ocupă locul trei și al patrulea în statisticile privind azilul, după Afganistan și Siria.”