Ministrul Apararii: Anunturile Oficiale IMPORTANTE pentru Armata Romana in 2023

Ministrul Apararii Anunturile Oficiale IMPORTANTE Armata Romana 2023

Ministrul Apararii a facut o serie de anunturi foarte importante pentru Romania la inceput de an 2023, iar asta deoarece ele vizeaza Armata Romana in contextul razboiului din Ucraina, autoritatile din tara noastra vorbind despre crederea procentului din PIB alocat apararii, acesta ajungand la 2.5% de anul acesta.

Ministrul Apararii vorbeste despre ceea ce urmeaza sa fie facut pentru inzestrarea Armatei Romane pentru a se asigura faptul ca ea este capabil sa raspunda oricaror provocari ar putea aparea, unul dintre principalele obiective pe care autoritatile din tara noastra le au in momentul de fata in plin razboi

“Creșterea bugetului Apărării la 2,5% din PIB ne permite să continuăm eforturile de înzestrare a Armatei României cu tehnică modernă. I-am asigurat de acest lucru și pe militarii din garnizoanele Buzău și Focșani – Divizia 2 Infanterie „Getica”, brigăzile 282 Blindată „Unirea Principatelor” și 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”.

Am discutat cu echipele de comandă de la Buzău și Focșani despre principalele misiuni și activități planificate pentru acest an, despre sistemele de armament și echipamentele din dotare, dar și despre condițiile de instruire. De asemenea, am avut plăcerea să îi întâlnesc pe militarii încadrați în structurile înzestrate cu sistemul HIMARS, precum și pe cei din unitățile care au în dotare sistemele antiaeriene mobile Gepard.

Ai căror colegi sunt dislocați, pentru șase luni, în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia, cu misiunea de asigurare a prezenţei înaintate consolidate pe Flancul Nord-Estic al Alianţei. Conducerea MApN este determinată să găsească soluții cât mai rapide pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale întregului personal al Armatei României, care să sporească atractivitatea carierei militare la toate nivelurile.

În 2022, Ministerul Apărării a accelerat procesul de înzestrare și dotare cu echipamente moderne a armatei. A fost semnat contractul de achiziție a 32 de avioane F-16 de la Guvernul Norvegiei, au fost recepționate echipamente aferente sistemelor HIMARS, a fost atribuit acordul-cadru de furnizare a 7 sisteme UAS-TO clasa II și au fost demarate proceduri specifice pentru alte programe importante, precum Etapa I a programului de înzestrare “Autovehicule tactice blindate de tip ușor (ATBTU)”.

Pentru ca România să aibă o armată performantă, pe lângă asigurarea echipamentelor de ultimă generație, va fi esențial ca în 2023 să ne concentrăm și pe îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale militarilor noștri. Performanța profesională trebuie motivată prin condiții de muncă la nivelul celorlalte armate NATO, printr-un sistem de salarizare decent, prin pensii echitabile asigurate tuturor rezerviștilor, indiferent de data trecerii în rezervă.”