Volodimir Zelenski Prezinta Situatia de pe Front la Inceput de 2023

Volodimir Zelenski vorbeste despre situatia de pe frontul din Ucraina la inceput de an 2023, si incepe spunand ca Rusia nu si-a respectat chiar propriul armistitiu, si a decis sa lanseze atacuri impotriva unor orase ucrainiene in acest weekend.

Volodimir Zelenski readuce in atentie si faptul ca Rusia a atacat Ucraina cu munitie incendiara imediat dupa Craciun, si afirma ca exista unele zone in care se duc lupte foarte intense in momentul de fata, fara sanse ca lucrurile sa se schimbe in bine.

“Lumea a văzut din nou în aceste zile că Rusia minte chiar și atunci când atrage atenția asupra situației de pe front cu propriile declarații.

Bombardarea rusească a Hersonului cu muniție incendiară – imediat după Crăciun. Lovituri asupra Kramatorsk și a altor orașe din Donbas – exact asupra obiectelor civile și exact când Moscova a raportat despre presupusa „tăcere” a armatei lor. Mai multe amenințări ale oficialilor ruși la adresa Europei și a lumii…

Toate acestea au fost atunci când Moscova vorbea despre presupusul „armistiu”.

Nicio încercare a Rusiei de a manipula diplomația și politica nu va funcționa din nou.

Doar întărirea Ucrainei, doar succesele Ucrainei, doar restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, doar întoarcerea tuturor poporului nostru din captivitatea rusă sunt garanțiile păcii. O apropiem în fiecare zi.

Slavă tuturor celor care luptă și lucrează pentru biruința statului nostru! Slavă tuturor celor care ajută!

Veșnică amintire tuturor celor care și-au dat viața pentru independență! Glorie Ucrainei!”