Ministrul Apararii: 2 Anunturi IMPORTANTE pentru Armata Romana si Romanii din Tara

Ministrul Apararii 2 Anunturi IMPORTANTE Armata Romana Romanii Tara

Ministrul Apararii a facut 2 anunturi foarte importante atat pentru Armata Romana, cat si pentru romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor faptul ca in cazul spitalului militar de la Focsani urmeaza sa se faca o serie de investitii, modernizarea unitatii medicale fiind obiectivul principal pe care-l are institutia pe care o conduce.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea si despre o vizita pe care a facut-o la baza militara NATO din Pristina, Kosovo, acolo fiind dislocati militari ai Armatei Romane, fiind reamintita importanta prezentei lor acolo, dar si alocarea bugetara mai mare pe care Guvernul o face pentru modernizarea armatei tarii.

“M-am întâlnit, astăzi, cu militarii români dislocați în baza militară NATO din Pristina, Kosovo. Este prima întâlnire pe care o am cu militarii din teatrele de operații, în calitate de ministru al Apărării. Le-am transmis acestora că, pentru conducerea MApN, pe primul loc se află condițiile de viață ale militarilor. De asemenea, bugetul de anul acesta al instituției, care a fost majorat la 2,5% din PIB, permite din punct de vedere financiar, asigurarea echipamentelor necesare înzestrării și modernizării apărării.

Am avut o discuție excelentă cu generalul-maior Angelo Michele Ristuccia, temele abordate cu acesta vizând, în primul rând, situația de securitate din Kosovo, inclusiv analiza în context regional, și participarea, în continuare, a militarilor români la operația KFOR.

Consider că stabilitatea în Balcanii de Vest reprezintă o axă strategică, iar prezența NATO este necesară pentru păstrarea progresului vizibil din acest teatru de operații.

Reabilitarea și modernizarea Spitalului Militar din Focșani este aproape gata. Acesta va fi dotat cu aparatură performantă, iar viitorii pacienți – militari sau civili – vor beneficia de servicii medicale la cele mai înalte standarde. În cadrul vizitei pe care am făcut-o la Spitalul Militar din Focșani, am asigurat conducerea unității medicale de întregul sprijin al MApN.”