Orasul Soledar ar fi deja sub Controlul Armatei Ruse si a Grupului Wagner

Orasul Soledar ar fi deja sub Controlul Armatei Ruse si a Grupului Wagner

Soledar este unul dintre orasele din Ucraina in care au avut loc cele mai intense lupte in ultimele saptamani, iar asta pentru ca acolo atat armata ruseasca, cat si grupul Wagner par sa fi reusit sa cucereasca mai toata localitatea, cel putin conform ministrului apararii din Marea Britanie, ceea ce nu vine ca o surpriza.

Volodimir Zelenski anuntase zilele trecute ca orasul Soledar este aproape distrus de catre rusi, iar acest lucru le va permite sa aiba un avantaj serios in atacurile pe care le lanseaza impotriva orasului Bakhmut, un obiectiv extrem de important pentru controlarea regiunii Donbas, iar Rusia incepe sa se apropie de indeplinirea acestui obiectiv.

“Forțele ruse, Grupul Wagner controlează probabil cea mai mare parte din Soledar. Forțele ruse și Grupul Wagner au făcut progrese tactice în Soledar, regiunea Donețk și dețin probabil controlul asupra majorității așezării, a informat Ministerul Apărării din Regatul Unit pe 10 ianuarie.

Ministerul a spus că capturarea Soledar este o încercare a Rusiei de a prelua controlul asupra lui Bakhmut din nord și de a perturba liniile de comunicație ucrainene. Cu toate acestea, este puțin probabil ca forțele ruse să „învăluie orașul iminent” din cauza liniilor defensive și rutelor de aprovizionare ucrainene stabile.”