Ajutorul pentru Plata Facturilor la Energie Explicat de Guvernul Romaniei

Ajutorul pentru Plata Facturilor la Energie Explicat de Guvernul Romaniei

Ajutorul pe care Guvernul Romaniei il acorda persoanelor vulnerabile pentru plata facturilor la energie este explicat mai jos pentru ca oricare dintre oamenii care vor primi cei 1.400 de LEI, din bani europeni, sa stie exact cum va fi facuta alocarea.

Guvernul Romaniei spune ca 700 de LEI vor fi acordati in februarie 2023 pe carduri care vor fi trimise catre romani, si inca 700 de LEI vor fi alocati in septembrie 2023, pentru un total de 1.400 de LEI care ar trebui sa ajute oamenii sa-si plateasca facturile la energie.

𝗦𝗣𝗥𝗜𝗝𝗜𝗡 𝗣𝗘𝗡𝗧𝗥𝗨 𝗣𝗟𝗔𝗧𝗔 𝗙𝗔𝗖𝗧𝗨𝗥𝗜𝗟𝗢𝗥 𝗟𝗔 𝗘𝗡𝗘𝗥𝗚𝗜𝗘 𝗣𝗘𝗡𝗧𝗥𝗨 𝗣𝗘𝗥𝗦𝗢𝗔𝗡𝗘𝗟𝗘 𝗩𝗨𝗟𝗡𝗘𝗥𝗔𝗕𝗜𝗟𝗘! 1.400 de lei sprijin din #banieuropeni pentru plata facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile. Ajutorul va fi distribuit în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare: în februarie 2023 și în septembrie 2023.

Se pot plăti o parte din cheltuielile cu energia, indiferent de natura acesteia: energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Aproximativ 2,8 milioane de gospodării vulnerabile vor fi ajutate pentru a trece mai ușor peste această perioadă.