Vicecancelarul Germaniei cere Permiterea Transferului de Tancuri Leopard in Ucraina

Vicecancelarul Germaniei cere Permiterea Transferului de Tancuri Leopard in Ucraina

In Germania, vicecancelarul si ministrul economiei, a anuntat ca Olaf Scholz, cancelarul tarii, nu ar trebui sa se opuna transferului de tancuri Leopard catre Ucraina, lucru pe care unii analisti militari il prefigureaza, dar ceva ce deocamdata nu a fost anuntat in mod oficial de catre cineva, dar orice se poate intampla.

Germania produce tancurile Leopard, iar pentru ca ele sa poata fi transferate in Ucraina, este nevoie de acordul guvernului la Berlin, din cauza clauzelor din contractele de export, asa ca ramane de vazut ce fel de decizie va fi luata, mai ales ca presedintele Poloniei a anuntat ca tara sa e pregatita sa transfere aceste tancuri acum.

“Berlinul nu ar trebui să se opună transferului tancurilor poloneze Leopard în Ucraina. Vicecancelarul german și ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat pe 12 ianuarie că Berlinul „nu ar trebui să stea în cale” deciziei Poloniei de a furniza Ucrainei tancuri Leopard de fabricație germană. Deoarece tancurile sunt produse în Germania, pentru exportul lor este necesară aprobarea guvernului german.”