ALERTA OMS de ULTIMA ORA care Ingrijoreaza Profund Intreaga Lume

ALERTA OMS ULTIMA ORA Ingrijoreaza Profund Intreaga Lume

OMS a emis o alerta de ultima ora care ingrijoreaza profund intreaga lume in momentul de fata, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor tarilor de pe intregul glob un avertisment pe care nu trebuie sa il ignore in vreun fel, iar asta pentru ca o evaluare rapida facuta pentru subvarianta XBB.1.5 a Coronavirus indica un pericol foarte serios.

OMS vorbeste mai jos despre faptul ca varianta XBB.1.5 a Coronavirus este cea care are cea mai mare capacitate de a eluda raspunsul imun dat de catre trecerea prin boala, sau vaccinare, ceea ce desigur ca ridica foarte multe semnale de alarma cu privire la posibilitatea de aparitie a unor noi valuri de infectari care sa afecteze lumea.

OMS nu stie deocamdata daca subvarianta XBB.1.5 a Coronavirus este mai patogena decat cele anterioare, dar ea este mult mai contagioasa, asa ca este monitorizata in continuare cu foarte mare atentie pentru a se vedea daca pericolul pentru intreaga omenire este mult mai mare decat in cazul subvariantelor anterioare.

“Alături de variantele BQ.1*, variantele XBB* sunt cele mai rezistente la anticorpi variante până în prezent. 2–4 Utilizarea virusului pseudotipizat teste de neutralizare, XBB.1.5 se dovedește a fi la fel de imun evaziv ca și XBB.1, subvarianta Omicron cu cea mai mare evacuare imunitară până în prezent.

Aceste date au raportat că serurile de la indivizi cu a) BA.1, b) BA.5 sau c) BF.7 infecție incipientă și trei doze de vaccin inactivat (Coronavac) sau d) infecție BA.5 după trei sau patru doze de vaccin ARNm (BNT162b2 sau ARNm-1273) nu induc titruri mari de neutralizare împotriva XBB.1.5.5 Există in prezent, nu există date despre eficacitatea vaccinului în lumea reală.”