Valeriu Gheorghita: ULTIMA ORA, Anuntul Importanta, de ce s-au Speriat Multi dintre Romani

Valeriu Gheorghita ULTIMA ORA Anuntul Importanta Speriat Multi Romani

Valeriu Gheorghita revine in atentia a milioane de romani acum cu o serie de informatii foarte importante, informatii despre care trebuie sa stie oamenii din intreaga tara, iar asta pentru ca ni se aduce in atentie situatia raportarilor privind reactiile avute de catre oameni in urma vaccinatii anti-COVID in cursul anilor 2021 si 2022.

Valeriu Gheorghita explica mai jos de ce s-a creat o confuzie in ceea ce priveste datele raportate, si de ce numarul romanilor care au avut reactii nu este la fel de mare precum numarul de reactii inregistrate, o persoana putand avea mai multe reactii in urma administrarii unui vaccin, indiferent pentru ce virus este.

“Datele privind ratele de apariţie a reacţiilor adverse postvaccinale indezirabile (RAPI) pentru fiecare tip de vaccin au fost comunicate zilnic, în buletinele de presă remise, precum şi săptămânal, în cadrul conferinţelor de presă. Ele sunt încă disponibile pe platforma.

În raportul de activitate al CNCAV, pentru perioada analizată, RAPI sunt prezentate astfel: – Cazuri (persoane) care au raportat RAPI cu manifestări locale (n=2149) și generale (n=17567), respectiv totalul acestor cazuri (n=19716). Suplimentar, în același raport este prezentată analiza tipurilor de manifestări de reacții adverse care au fost raportate.

Așa cum este menționat și în raportul de activitate, o persoană putea prezenta una sau mai multe tipuri de manifestări pe diferite aparate și sisteme, de aici reieșind un număr mai mare de manifestări (n=41486). Confuzia creată în spațiul public a fost generată de diferența firească dintre numărul de persoane care au raportat RAPI, respectiv 19716 cazuri și totalul tipurilor de reacții raportate de acestea.

Mult mai mare, respectiv 41486, având în vedere că o persoană putea prezenta mai multe manifestări de reacții adverse. Spre exemplificare, o persoană putea prezenta durere locală, tumefacție locală, roșeață la locul de administrare, febră, durere de cap. Astfel, aceeași persoană raporta toate aceste reacții adverse care, în mod evident, au fost incluse în analiza tipurilor de reacții adverse post-vaccinale.

Vom aduce întotdeauna în atenţia opiniei publice întreaga activitate derulată de CNCAV pentru ca procesul de vaccinare să se desfăşoare organizat şi unitar la nivel naţional, în condiţii de maximă siguranţă şi accesibilitate cât mai ridicată pentru toţi cei care şi-au dorit să beneficieze de vaccinarea împotriva COVID-19. Raportul de activitate al CNCAV dovedeşte efortul depus de întreaga echipă, alături de profesioniştii din domeniul sănătăţii, precum şi de reprezentanţii autorităţilor centrale şi locale implicate în organizarea campaniei de vaccinare.”