Austria Cere Urgent Noi Masuri Importante dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Cere Urgent Noi Masuri Importante Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria cere urgent noi masuri importante dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, si o face in mod oficial prin vocea ministrului Gerhard Karner, iar asta pentru ca in cadrul unei vizite oficiale din Grecia, acesta spune ca de la Comisia Europeana trebuie sa vina bani pentru tarile de la granitele Uniunii Europene pentru o protectie mai buna a frontierelor Uniunii Europene.

Austria spune ca tarile care se afla la granitele Uniunii Europene ar trebui sa primeasca fonduri pentru a construi garduri, dar si fonduri pentru a-si intari sistemele de supraveghere si institutiile care au rolul de a proteja frontierele, iar asta pentru ca migrantii sa nu mai ajunga pana la tarile din centrul Europei, si asta ar putea aduce votul de acceptare al Romaniei in Spatiul Schengen.

Austria le cere practic altor tari sa nu mai permita intrarea migrantilor in Uniunea Europeana, in special cand vine vorba despre cele care fac parte din spatiul Schengen, iar aderarea Romaniei ar putea fi blocata pana cand o asemenea decizie ar putea fi luata de catre Comisia Europeana, si asta probabil ca nu ar mai surprinde pe nimeni, dupa votul de veto din decembrie.

“Grecia intensifică protecția frontierelor externe și intensifică măsurile de poliție. Extinderea barierei de la granița turco-greacă sprijină lupta împotriva traficului de persoane și migrației ilegale și are efecte pozitive asupra securității în Austria.

UE ar trebui, de asemenea, să sprijine alte state membre de la frontiera externă în crearea unor astfel de bariere la frontieră. Printre altele, Austria a propus ca UE să furnizeze bani pentru operațiunile de poliție împotriva traficului de persoane în străinătate și pentru măsuri de construcție la frontierele externe.”