Comisia Europeana Anunta o Noua Metoda de Detectare a Coronavirus

Comisia Europeana Anunta o Noua Metoda de Detectare a Coronavirus

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial o noua metoda pentru detectarea Coronavirus in cadrul probelor preluate de la persoanele care sunt infectate, sau in legatura cu care exista suspiciunea de infectare, solutia fiind una extrem de importanta pentru a opri pandemia.

Comisia European spune ca aceasta noua metoda de detectare este suficient de vansata pentru a depista atat variantele actuale ale virusului, cat si pe cele viitoare care ar putea aparea in orice moment, iar mai jos aveti detalii cu privire la ceea ce se intampla acum.

“Un studiu JRC prezintă o nouă metodă versatilă concepută pentru a detecta variantele prezente și viitoare ale SARS-CoV-2. Toate variantele noi de circulație vor fi preluate cu mai multă acuratețe atât în ​​probele clinice, cât și în cele de apă uzată.

Evoluția continuă a SARS-CoV-2 pune provocări pentru instrumentele actuale de detectare. De la începutul pandemiei, SARS-CoV-2 a prezentat seturi distincte de modificări genetice capabile să reducă acuratețea diagnosticului, dar și să evite în cele din urmă imunitatea existentă și să confere o transmisibilitate mai mare a virusului.

Cu lucrarea intitulată „New RT-PCR assay for the detection of current and future SARS-CoV-2 Variants” – publicată astăzi în numărul special „Wastewater-Based Epidemiology (WBE) in COVID-19 Pandemics” al revistei științifice „Viruși” – Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene, în colaborare cu oameni de știință din Luxemburg și Țările de Jos, au atins o altă piatră de hotar în eforturile de a atenua pandemia COVID-19.

Spre deosebire de alte teste disponibile, testul JRC RT-PCR a fost conceput special pentru a detecta regiunile genomice ale virusului mai puțin predispuse la mutații. În acest fel, oamenii de știință JRC, cu ajutorul laboratoarelor partenere, au dezvoltat o metodă de detectare universală atât de versatilă încât este de așteptat să detecteze toate variantele actuale și cel mai probabil toate viitoarele SARS-CoV-2.

Metoda reduce, de asemenea, drastic posibilitatea de a avea rezultate fals negative ale testelor, de ex. o probă este testată negativ, în timp ce în realitate conține particule de virus. JRC a produs, de asemenea, probele de control necesare pentru o distribuție largă, globală. Toate variantele noi precum Gryphon – varianta XBB.1.5 care circulă în prezent în principal în SUA – și toate celelalte variante posibile care circulă în China nu vor scăpa de detectare cu această nouă metodă.”