AVERTISMENTUL ENEL foarte IMPORTANT, ce Greseala fac Clientii din Romania

AVERTISMENTUL ENEL IMPORTANT Greseala Clientii Romania

ENEL transmite un avertisment extrem de important pentru clientii din Romania, furnizorul de servicii de electricitate si gaze naturale cu foarte multi romani abonati aducand in atentia oamenilor o greseala pe greseala pe care o fac unii, si pe care altii o pot face, atunci cand isi platesc cu intarziere facturile emise de companie.

ENEL explica mai jos ce fel de costuri suplimentare pot sa apara in momentul in care platim cu intarziere facturile emise de catre companie, indiferent de motivul din cauza caruia se intampla acest lucru, iar dupa cum va puteti imagina, la mijloc este vorba despre perceperea unor penalizari pentru zilele de depasire.

Explicatiile pe care ENEL Romania le-a publicat au menirea de a ii instiinta pe romani in avans in legatura cu sumele de bani care vor fi percepute suplimentar pentru fiecare zi de intarziere, ele la o prima vedere fiind mici, insa pe masura ce se aduna saptamani, si luni, sumele finale pot fi cu mult mai mari.

ENEL Romania aplica aceleasi reguli pentru toti clientii care au contracte pe piata reglementata, astfel ca vorbim despre decizii ceva ce trebuie cunoscut de catre toti romanii care au obiceiul de a nu isi plati facturile la timp, pentru ca se poate intampla ca penalitati sa fie adaugate de catre companie la urmatoarele facturi.

În cazul contractelor pe piaţa reglementată, dacă achiţi factura după perioada de graţie (adică după alte 30 de zile de la data scadentă menţionată pe factură), se vor calcula dobânzi penalizatoare de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

În cazul contractelor pe piaţa liberă, dacă achiţi factura după data scadenței menţionată pe factură, se vor calcula dobânzi penalizatoare de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere începând cu ziua imediat următoare datei de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.