Volodimir Zelenski Confirma Decizia Poloniei de a Livra Tancuri Ucrainei

Volodimir Zelenski a confirmat in mod oficial faptul ca Polonia va livra tancuri Ucrainei, si este vorba despre tancurile Leopard, pe care Germania refuza sa le livreze tarii invadate, insa iata ca la Varsovia lucrurile stau diferit, cel putin deocamdata.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre securitatea Ucrainei si Europei, care depinde intr-o buna masura de rezultatul pe care razboiul impotriva Rusiei il va avea, insa ajutorul oferit de catre occident ar putea conta extrem de mult, in final.

“Astăzi, aici, la Lviv, au fost anunțate vești importante pentru Ucraina în cadrul Summit-ului Triunghiului de la Lublin, formatul nostru special cu Polonia și Lituania. Polonia a decis să furnizeze tancuri pentru Ucraina – sunt recunoscător pentru acest lucru. Mulțumesc Președintelui Duda, Guvernului Poloniei, tuturor prietenilor noștri polonezi.

Lituania oferă țării noastre sisteme antiaeriene – armele de care avem nevoie pentru a ne proteja de dronele iraniene – pentru a ne proteja sectorul energetic. Îi mulțumesc lui Gitanas pentru încă o demonstrație de sprijin neclintit și principial pentru Ucraina – care a început chiar înainte de 24 februarie și va continua până la victoria noastră.

Astăzi, am auzit încă o dată această încredere atât de la Andrzej, cât și de la Gitanas – vom merge până la capăt împreună pentru a restabili securitatea Ucrainei și a întregii Europe, pentru a ne restabili integritatea teritorială, pentru a restabili pacea. Agresiunea rusă trebuie să eșueze – și va fi.

Mulțumesc tuturor celor care lucrează pentru victoria noastră! Mulțumesc tuturor celor care ne ajută să restabilim securitatea! Glorie Ucrainei!”