Volodimir Zelenski Vorbeste despre Problemele Majore de pe Frontul din Ucraina

Volodimir Zelenski vorbeste despre problemele majore cu care se confrunta Ucraina in momentul de fata in plin razboi cu Rusia, iar asta pentru ca pe frontul din sudul tarii se duc lupte extrem de grele in orasul Soledar, care este partial controlat de catre armata ucraineana, si partial de cea rusa.

Volodimir Zelenski a anuntat astazi si ca Rusia vrea sa preia controlul total asupra regiunii Donetk, si ca e posibil deasemenea sa aiba loc noi atacuri in apropiere de Zaporojie, insa deocamdata concentrarea principala a armatei ruse este in orasul Soledar.

“Am mai ținut astăzi o întâlnire a Stavka. Întâlnirea, care prin natura sa corespundea situației din prima linie – pe direcțiile cele mai principiale.

Desigur, problema numărul unu este Soledar, Bakhmut și lupta generală pentru direcția Donețk. Am analizat în detaliu ce decizii sunt necesare, ce întăriri sunt necesare, ce pași ar trebui să facă comandanții în zilele următoare.

Am discutat, de asemenea, situația cu furnizarea de arme și muniție a trupelor, interacțiunea corespunzătoare cu partenerii noștri. Astăzi aș dori să-i amintesc în mod special pe parașutiștii Brigăzii 77 Aeromobile Separate, care, împreună cu luptătorii Brigăzii 46 Aeromobile din Soledar, își mențin pozițiile și provoacă pierderi importante inamicului.

Mulțumesc baieti! Glorie Ucrainei!”