Ministerul Apararii: IMPORTANTE Anunturi Oficiale cu Privire la Armata Romana si NATO

Ministerul Apararii IMPORTANTE Anunturi Oficiale Privire Armata Romana NATO

Ministerul Apararii a facut doua anunturi foarte importante cu privire la Armata Romana si NATO, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a milioanelor de romani, in primul rand, faptul ca militarii batalionului 814 Tancuri se instruiesc in comun cu soldatii francezi dislocati in Romania de catre alianta militara.

Ministrul Apararii vorbeste despre cooperarea buna pe care acestia o au cu militarii romani, dar si despre noii soldati gradati profesionisti care se instruiesc in cadrul Brigazii 81 Mecanizata incepand de luna aceasta, iar mai multe detalii despre ceea ce se intampla puteti citi chiar acum mai jos.

“Militarii Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” și parteneri francezi dislocați la Cincu au deschis în data de 10 ianuarie anul de instrucție cu un exercițiu în poligonul Bogata. Urmăriți reportajul video realizat de colegii din Rețeaua Națională de Radio “Jurnal militar” pentru a afla mai mult! „Prețul succesului: dăruire, muncă grea și un devotament neîncetat față de lucrurile pe care vrei să le îndeplinești.” Frank Lloyd Wright.

Dacă aveți nevoie de motivație, luați exemplu de la militarii Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă”, care alături de millitarii francezi ai Grupului de Luptă NATO au deschis în poligon, în data de 10 ianuarie, anul de instrucție și modulul de instruire “Bogata 23”. La eveniment a participat comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigadă Bogdan Cernat, iar în cadrul activității a fost prezentată tehnica de luptă a Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” și a partenerului francez.

Echipate cu un sistem de propulsie de 1.500 de cai putere, tancurile Leclerc se pot deplasa pe orice teren cu o viteză de până la 70 de kilometri pe oră. Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

Bun venit noilor camarazi! Începând cu luna ianuarie a anului 2023, o nouă serie de soldați gradați profesioniști se instruiesc în cadrul unităților din Armata României. La sediul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’, noilor recruți li s-a înmânat armamentul în cadrul unei ceremonii în data de 13 ianuarie. După acest moment, cei mai tineri militari ai armatei sunt pregătiți pentru începerea programului de instrucție.

,,Sunt convins că alături de instructorii dumneavoastră veți obține performanțele necesare pentru a deveni oșteni de nădejde. Cu această ocazie, vă doresc mult succes, multă putere de muncă pentru a duce la capăt această etapă importantă din viața voastră de viitori militari”, le-a transmis comandantul brigăzii, generalul de brigadă Cornel-Traian Scurt.”