ALERTA pentru Windows 11, Anuntul Major facut de catre Microsoft

ALERTA Windows 11 Anuntul Major facut Microsoft

Windows 11, principalul sistem de operare al companiei Microsoft, este in centrul unei alerte extrem de importante care vine chiar de la cei din Redmond, iar asta pentru ca in cadrul informatiilor pentru cel mai recent patch de securitate lansat, se vorbeste despre rezolvarea unor probleme grave pentru sute de milioane de PC-uri.

Windows 11 are rezolvata o vulnerabilitate de tip zero-day de catre acest patch de securitate lansat de Microsoft, adica una care nu a fost cunoscuta inainte de a fi descoperita si exploatata de catre hackeri, astfel ca anuntul de acum vine ca o veste excelenta pentru cei care folosesc sistemul de operare acum.

Windows 11 are deasemenea rezolvate si alte 98 de vulnerabilitati de importanta ridicata, medie, sau scazuta, astfel ca per total, vorbim despre probleme foarte serioase care au fost reparate de catre compania Microsoft pentru utilizatorii din toata lumea, si trebuie sa instalati acest patch disponibil chiar acum.

Windows 11 are in fiecare luna lansate actualizari de securitate de catre compania Microsoft pentru a tine utilizatorii in deplina siguranta, insa desigur ca vorbim despre un sistem de operare foarte complex, asa ca in mod regulat se descopera diverse vulnerabilitati care pot pune datele noastre in pericol.

“Acesta este singurul bug listat ca fiind atacat activ pentru luna aceasta. Permite unui atacator local să escaladeze privilegiile de la execuția în sandbox în interiorul Chromium la execuția la nivel de kernel și privilegiile complete de SISTEM.

Bug-urile de acest tip sunt adesea asociate cu o anumită formă de exactitate a codului pentru a furniza malware sau ransomware. Având în vedere că acest lucru a fost raportat la Microsoft de către cercetătorii de la Avast, acest scenariu pare probabil aici.”