Noi Ajutoare Militare Anuntate de Volodimir Zelenski in Pline Atacuri ale Rusiei

Noi Ajutoare Militare Anuntate Volodimir Zelenski Pline Atacuri Rusiei

Volodimir Zelenski confirma noile ajutoare militare foarte importante care vin de la unii dintre partenerii care sustin tara in plin razboi cu Rusia in aceasta perioada, iar unul dintre cele mai importante a fost confirmat de catre Marea Britanie, care va trimite 14 tancuri Challenger 2 ucrainienilor.

Volodimir Zelenski se pregateste inclusiv de forumul de la Davos, el urmand a sustine un discurs pentru a cere si mai multe ajutoare din intreaga lume, lucru care desigur ca se va intampla, insa ramane de vazut cat de mare va fi sustinerea oferita de catre aliati.

“Ce s-a întâmplat în Nipro, faptul că Rusia pregătește o nouă încercare de a prelua inițiativa în război, faptul că natura luptei de pe front necesită soluții noi în aprovizionarea apărării – toate acestea nu fac decât să sublinieze cât de important este să coordonează eforturile noastre – ale tuturor membrilor coaliției de apărare a Ucrainei și libertate.

Și accelerează luarea deciziilor. Astăzi, un bun exemplu este din Marea Britanie. A fost anunțat un nou pachet de ajutor pentru apărare – ceea ce este necesar. Tancuri, alte vehicule blindate, artilerie. Ce am discutat cu domnul prim-ministru Sunak. Îți mulțumesc Rishi, mulțumesc fiecărui britanic pentru sprijinul tău tangibil și în timp util!

Începând de mâine, săptămâna aceasta va deveni și mai activă din punctul de vedere al diplomației noastre. Forumul va începe să lucreze la Davos – Ucraina va fi audiată la această platformă importantă la nivel global. La sfârșitul săptămânii va avea loc o altă întâlnire în format Ramstein. Ne așteptăm la decizii bazate pe principii din partea coaliției partenerilor noștri. De asemenea, sunt planificate importante negocieri bilaterale.

Fiecare zi a maratonului nostru diplomatic aduce Ucrainei fructe concrete de apărare. Și le mulțumesc tuturor celor care ne ajută statul! Mulțumesc tuturor celor care lucrează pentru victoria Ucrainei! Slavă fiecăruia dintre soldații noștri!”