Primele Aeronave AWACS ale NATO au Aterizat in Romania Astazi

Primele Aeronave AWACS NATO Aterizat Romania Astazi

Primele aeronave AWACS ale NATO au aterizat astazi in Romania, ele fiind trimise de catre SUA in Romania pentru a face monitorizare mai atenta a razboiului din Ucraina, si asta inseamna mai multa protectie inclusiv pentru tara noastra.

MApN explica mai jos si ce inseamna o aeronava AWACS a NATO, ele fiind folosite de foarte multa vreme pentru monitorizarea foarte multor zone de pe glob, si mai jos puteti vedea imaginile inregistrate astazi.

Live: la Baza 90 Transport Aerian tocmai a aterizat o aeronavă AWACS (Airborne Warning and Control System), din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre.

Ce este o aeronavă AWACS NATO ?

Aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza marți, 17 ianuarie, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre.

Dacă vreți să aflați mai multe despre ce înseamnă AWACS, urmăriți video de mai jos!