Volodimir Zelenski Cere Mai Mult Ajutor Urgent pentru Ucraina

Volodimir Zelenski cere mai mult ajutor urgent pentru Ucraina in momentul de fata, iar asta pentru ca a avut discutii atat cu premierul Olandei, Mark Rutte, cat si cu presedintele Germaniei, ambii sustinand ca vor ajuta in continuare tara, atat financiar, cat si militar.

Volodimir Zelenski cere ajutor de peste tot pentru ca Ucraina sa poata face in continuare fata atacurilor la care este supusa, iar Uniunea Europeana, SUA, si nu numai, continua sa trimita tehnica militara si bani in cantitati record.

“Astăzi au fost vești foarte importante de la primul ministru al Țărilor de Jos, Mark Rutte. Vestea este de fapt o continuare a recentelor noastre negocieri cu el. O altă baterie Patriot va fi furnizată Ucrainei – mulțumesc Mark! Adică avem deja trei baterii garantate.

Dar acesta este doar începutul. Lucrăm la noi soluții pentru a ne consolida apărarea antiaeriană. Am discutat astăzi despre cooperarea în domeniul apărării cu președintele federal al Germaniei, Steinmeier. Ne pregătim activ pentru o nouă întâlnire în format Rammstein.

De asemenea, pregătim noi pași diplomatici importanți – i-am discutat și astăzi. Lucrările forumului anual de la Davos, o platformă politică și economică globală în mod tradițional puternică, a început astăzi.

Lumea aude Ucraina la Davos – acolo ei știu ce a făcut Rusia Niproului, știu ce fac teroriștii cu Herson, Harkov, Donbasul nostru și alte teritorii, pe care Rusia a adus moartea. Și facem lobby pentru o presiune globală sporită asupra statului terorist.

Sunt sigur că, în urma acestei săptămâni, vor exista susținători mai activi și influenți în lume a creării unui tribunal privind agresiunea rusă și a unui mecanism special de compensare a pierderilor de război în detrimentul bunurilor rusești.”