Austria Respira, Efectul Masurilor Majore dupa Blocarea Intrarii Romaniei in Schengen

Austria Respira Efectul Masurilor Majore Blocarea Intrarii Romaniei Schengen

Austria respira, si resimte in momentul de fata efectul masurilor majore care au fost luate dupa blocarea intrarii Romaniei in schengen, iar asta pentru ca vorbim despre o substantiala reducere a numarului de persoane care incearca sa ajunga pe teritoriul tarii in aceasta perioada, una dintre explicatii fiind eliminare vizelor in Serbia pentru calatorii pentru anumiti cetateni straini.

Austria respira in aceasta perioada si din cauza faptului ca numarul migrantilor care se mai afla in tabere de refugiati in sud-estul Europei a scazut simtitor, temperaturile mici din aceasta perioada, in special in tarile din centrul Europei, forteaza multe persoane sa se intoarca in Turcia, sau tari apropiate de cele din care au plecat initial spre continentul european.

Austria se va folosi de situatia migratiei pentru a forta mana Comisiei Europene sa modifice directivele privind acordarea de azil in Europa, insa e greu de spus in ce masura modificarile vor veni rapid, iar aderarea Romaniei la Schengen va fi posibila in 2023, asa cum spera foarte multa lume, sau va trebui sa mai asteptam pana in 2024, sau 2025, pentru a fi acceptati.

“”Curentul” de pe traseul Balcanilor de Vest scade încet. Acest lucru se datorează noii politici de vize a sârbilor – dar și pentru că mulți dintre cei reținuți în această țară se aflau în taberele de refugiați din sud-estul Europei de luni de zile sau chiar ani de zile.

Dar scăderea bruscă a arestarilor se datorează probabil și faptului că mulți dintre migranții care se aflau deja în taberele de refugiați din Balcanii de Vest de luni sau chiar ani de zile, au plecat înainte de începerea sezonului rece pentru a merge într-un ” loc mai sigur”.”