Ministrul Sanatatii are un Mesaj Oficial foarte IMPORTANT pentru Milioane de Romani din Tara!

Ministrul Sanatatii Mesaj Oficial IMPORTANT Milioane Romani Tara

Ministrul Sanatatii are un mesaj extrem de importanta pentru milioane de romani din intreaga tara in momentul de fata, iar asta pentru ca le aduce in atentie tuturor faptul ca daca in aceasta perioada au nevoie de medicamente, sa ceara in farmacii inclusiv inlocuitori pentru medicamentele populare, daca substanta activa este aceeasi.

Ministrul Sanatatii spune ca in Romania exista stocuri de ibuprofen si paracetamol, chiar daca si cu alternative pentru medicamentele cele mai populare, iar separat de asta spune ca proiectele pentru spitale, si nu numai, finantate prin PNRR, ar trebui sa fie finalizate in maxim 3.5 ani de zile de beneficiari.

“Cand mergi la farmacie nu trebuie sa soliciti Nurofen, ci trebuie sa soliciti un produs care are Ibuprofen. Daca intamplator exista Nurofen, iei Nurofen, daca exista alt produs, poti lua alt produs, ori lucrul acesta trebuie inteles, ca nu are importanta producatorul. Toate aceste produse sunt facute si aprobate la nivelul tehnologiei aprobate in Uniunea Europeana.

Toate au GMP, si faptul ca se gasesc pe piata arata ca sunt sigure, si sunt eficiente, deci nu trebuie sa ne cramponam, si atunci cand nu gasim un produs anume, un produs comercial care, nu stiu, are gust de capsuni, sau daca nu gasim acel produs, sa nu cumparam alt produs similar care are exact aceeasi substanta activa, si care are exact acelasi efect terapeutic precum produsul cu care suntem obisnuiti.

E o chestiune de informare, de comunicare, am verificat cu producatorii si exista atat ibuprofen, cat si paracetamol, in forme utilizabile pentru adulti, si pentru copii. Am avut intalniri si cu Colegiul Farmacistilor, si cu medicii de familie, si cu DSP-urile, si asa cum spuneam cu principalii producatori si distribuitori de medicamente din Romania.

Vor incepe mai multe constructii de spitale de la zero, sau corpuri de cladire de la zero, mai multe, nu una singura. Acum, avand in vedere ca termenul de finalizare este de 3.5 ani de acum incolo, eu cu siguranta nu voi mai fi ministru, cu siguranta nu imi doresc sa fiu ministru, dar important, si nici acest guvern nu are mandat atat de mare, dar daca contractele se semneaza, si incepe constructia, nu vad motive pentru nefinalizarea lor.

3.5 ani este termenul impus de catre Comisia Europeana, iar oricare dintre proiectele finantate prin PNRR presupun cladiri noi, toate trebie finalizate pana la termenul stabilit. Noi ne-am facut treaba, cred eu, cu responsabilitate, am reusit sa parcurgem toate etapele legale.”