Austria face Noi Anunturi de Ultima Ora privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria face Noi Anunturi Ultima Ora Aderarea Romaniei Schengen

Austria a transmis in mod oficial o serie de noi anunturi de ultima ora cu privire la aderarea Romaniei al Schengen, ele venind direct de la ministerul afacerilor externe, si asta dupa ce Bogdan Aurescu s-a intalnit cu omologul sau austriac pentru a discuta situatia tensionata dintre cele doua tari, si decizia de a bloca intrarea tarii noastre in spatiul comunitar fara vize.

Austria a anuntat in mod oficial ca planul de actiune al UE pentru Balcanii de Vest este un pas in directia corecta pentru a rezolva problema migratiti pe continent, principalul motiv din cauza caruia derarea Romaniei si Bulgariei la Schengen a fost respinsa, insa este nevoie de mult mai multe masuri pentru ca decizia guvernului de la Viena sa se schimbe curand.

Austria anunta si prin presedintele sau ca se lucreaza in continuare la nivel diplomatic pentru a se asigura aderarea Romaniei la Schengen in viitorul apropiat, ceva ce desigur ca nu va fi usor de realizat, dar cu toate acestea, este de asteptat ca noi masuri importante sa fie luate astfel incat obiectivul Romaniei sa fie indeplinit cat mai curand.

“Având în vedere situația tensionată, avem nevoie de pași rapizi de implementare și de rezultate concrete. Planul de acțiune al UE pentru Balcanii de Vest prezentat de Comisia Europeană în decembrie 2022 este un prim pas în direcția corectă și arată că preocupările noastre sunt luate în considerare la Bruxelles.

O extindere a spațiului Schengen este inutilă atâta timp cât sistemul Schengen nu funcționează, susține guvernul, cu referire la numărul mare de cereri de azil. Van der Bellen a postat pe Twitter că a vorbit cu Johannis despre „sperăm că vom primi România ca membru deplin Schengen în viitorul apropiat” și că vom continua să lucrăm la asta.”