Germania Anunta Noi Decizii pentru Ucraina, Luate in Plin Razboi

Germania Anunta Noi Decizii Ucraina Luate Plin Razboi

Germania a anuntat in mod oficial o serie de noi decizii pentru Ucraina in plin razboi cu Rusia, iar asta pentru ca vorbim despre noul ministru al apararii din tara, care a dzvaluit ca un nou pachet de ajutor militar a fost acordat ucrainienilor, si vorbim despre multa tehnica militara de ultima generatie oferita.

Germania a decis sa trimita in Ucraina inca un sistem de aparare antiaeriana Patriot, insa impreuna cu el ajung si 7 sisteme de aparare antiaeriana mobile Gepard, plus binecunoscutul sistem IRIS-T, ele fiind livrate si cu munitie pentru ca grupurile de aparare antiaeriana din Ucraina sa si poata dobora rachetele rusesti.

Germania ajuta Ucraina cu aceasta tehnica militara, insa inca refuza sa spuna daca va trimite, sau nu, tancuri Leopard, cele cerute cu insistenta de guvernul de la Kiev, dar sansele ca ele sa fie livrate sunt destul de mici in momentul de fata, mai ales ca nicio alta tara occidentala nu trimite tancuri moderne.

“Germania anunță un pachet de ajutor militar de 1 miliard de euro pentru Ucraina. Germania va oferi Ucrainei un pachet de ajutor militar de 1 miliard de euro, a declarat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, la summitul Ramstein-8 din 20 ianuarie.

Se pare că pachetul va include un sistem de rachete Patriot, șapte artilerie autopropulsată antiaeriană Gepard, complexe de rachete antiaeriene Iris-T și rachete ghidate suplimentare. Pachetul va presupune, de asemenea, pregătirea trupelor, a spus el.

Încă nu există nicio decizie cu privire la tancurile Leopard pentru Ucraina. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat pe 20 ianuarie că încă nu s-a ajuns la un acord privind furnizarea Ucrainei cu tancuri Leopard. „Sunt foarte sigur că va exista o decizie pe termen scurt, dar nu știu cum va arăta decizia”, a spus Pistorius reporterilor.”