Ministrul Educatiei Confirma Elevilor Masurile Oficiale de ULTIMA ORA pentru Toate Scolile

Ministrul Educatiei Confirma Elevilor Masurile Oficiale ULTIMA ORA Toate Scolile

Ministrul Educatiei le confirma milioanelor de elevi si parinti din intreaga tara masurile oficiale de ultima ora care au fost luate pentru scolile din toata Romania, iar asta pentru ca vorbeste mai jos despre un webinar care are menirea de a ajuta unitatile de invatamant sa faca proiecte finantate cu bani din PNRR.

Ministrul Educatiei vrea sa ajute unitatile de invatamant sa faca proiecte de monitorizare pentru binele elevilor, acestea fiind finantate din bani europeni, asa ca trebie sa fie realizate cat mai bine pentru ca sumele de bani cerute sa fie oferite efectiv pentru imbunatatirea procesului educational in tara noastra.

“Ministerul Educației a organizat astăzi, 20 ianuarie 2023, două webinare cu scop informativ, adresate beneficiarilor apelului competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (#PNRR) – Componenta C15 Educație.

În cadrul celor două webinare, au participat 1000 de posibili beneficiari ai apelului de proiecte, directori ai unităților de învățământ secundar superior, palatelor și cluburilor copiilor. Au fost discutate aspecte privind depunerea cererilor de finanțare dedicate acestui apel și tipurile de activități eligibile, fiind prevăzută, de asemenea, o sesiune de întrebări și răspunsuri în vederea soluționării eventualelor dificultăți întâmpinate de solicitanți.

Reamintim că beneficiarii acestui apel sunt unitățile de învățământ secundar superior, de stat sau particulare acreditate (colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual), precum și palatele și cluburile copiilor cu personalitate juridică. În cadrul acestui apel, vor fi susținute investiții pentru dezvoltarea a peste 1.100 de laboratoare inteligente, cu dotări care nu fac obiectul niciunui alt program de finanțare.

Unitățile de învățământ care au minimum 500 elevi înscriși în anul școlar 2022-2023 vor putea beneficia de un al doilea laborator inteligent, conform criteriilor prevăzute în Ghidul solicitantului. Le mulțumim tuturor participanților de astăzi și le rămânem alături pentru a-i sprijini atât în accesarea fondurilor pentru acest apel, cât și în implementarea proiectelor! Perioada de depunere a cererilor de finanțare este: 23 decembrie 2022 – 1 martie 2023.

Implementarea unui Program educațional pentru climă și mediu constituie un obiectiv-cheie care va fi atins prin introducerea în curriculumul național a unei săptămâni dedicate mediului și schimbărilor climatice, Săptămâna Verde, precum și prin introducerea, în oferta națională de curriculum la decizia școlii (CDS), a unor discipline dedicate educației privind adaptarea la schimbările climatice și protecția mediului.”