Vladimir Putin in Conflict cu Liderul Wagner, ce Decizii Majore a Luat

Vladimir Putin in Conflict cu Liderul Wagner, ce Decizii Majore a Luat

Vladimir Putin ar fi intr-un conflict cu liderul grupului Wagner, Yevgeny Prigozhin, iar asta din cauza recentelor afirmatii facute de acesta cu privire la capacitatea soldatilor sai de a obtine victoriile pe care armata rusa se chinuie sa le obtina in momentul de fata in atacurile pe care le desfasoara in Ucraina.

Vladimir Putin i-ar fi dat de inteles liderului grupului Wagner ca nu trebuie sa se laude prea mult in fata presei cu reusitele soldatilor sai, iar cand acesta nu a inteles mesajul venit de la Kremlin, presedintele Rusiei s-ar fi simtit amenintat de fostul sau aliat, masura imediat fiind de a nu se mai baza la fel de mult oe soldatii sai.

“Steaua finanțatorului Wagner, Yevgeny Prigozhin, a început să se instaleze după luni de aparentă ascensiune, după eșecul său de a-și respecta promisiunile de a-l captura pe Bakhmut cu propriile sale forțe.

Președintele rus Vladimir Putin a apelat probabil la Prigojin și aliatul raportat al lui Prigojin, generalul de armată Serghei Surovikin, pentru a continua eforturile de a câștiga teren și de a rupe voința Ucrainei și a susținătorilor săi occidentali de a continua războiul după ce armata rusă convențională a culminat și, într-adevăr, suferit eşecuri dezastruoase.

Putin pare să fi decis să nu se bazeze pe Prigojin și pe forțele sale neregulate și să-și pună, în schimb, încrederea în Gerasimov, Shoigu și armata rusă convențională. Putin a început să recentralizeze controlul asupra efortului de război sub Ministerul rus al Apărării (MOD) la începutul lunii decembrie.

El i-a dat lui Gerasimov comanda generală a Grupării comune de forțe din Ucraina pe 11 ianuarie, subordonându-l pe Surovikin lui Gerasimov împreună cu alți doi adjuncți.[3] Ministerul Rusiei a anunțat reforme la scară largă pentru extinderea și reconstituirea Forțelor Armate Ruse pe 17 ianuarie.”